Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Verhuur van je woonhuis en inboedel verzekeren

Verhuur van je woonhuis en inboedel verzekeren

06 jun 2018

​​

Veel mensen verhuren hun woonhuis of een gedeelte daarvan. Ben je verhuisd en is je oude woning nog niet verkocht? Ga je tijdelijk in het buitenland wonen of wil je graag wat meer geld verdienen door gebruik te maken van Airbnb? Natuurlijk wil je dat je huis en de spullen daarin goed verzekerd zijn, ook als je verhuurt. Maar ben je verzekerd als je (een gedeelte van) je huis verhuurt?​

​​

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther

​​Schade in en aan je huis verzekeren

Een inboedelverzekering en woonhuisverzekering (ook wel opstalverzekering genoemd), zijn erop gericht dat je de woning en spullen in de woning zelf gebruikt. Wanneer je de woning gaat verhuren verdien je er geld aan en is het geen privégebruik meer. Ondanks dat je geen bedrijf bent, valt verhuur wel onder bedrijfsmatige activiteiten. Vaak is dit niet of voor een deel verzekerd. Het kan per verzekeraar verschillen hoe er wordt omgegaan met verhuur.

Is verhuur meeverzekerd?

Met de vernieuwde Ditzo Woonhuisverzekering en Ditzo Inboedelverzekering bieden we een aanvullende dekking ‘verhuur’ aan. Je bent verzekerd voor alle schades die vallen onder de basisdekking. Let op: de inboedel van de huurder en zijn of haar gezelschap is niet verzekerd, het gaat alleen om jouw inboedel. Je kunt bij de aanvullende dekking ‘verhuur’ kiezen voor verhuur van maximaal 3 kamers of het hele woonhuis.

Heb je al een Ditzo Woonhuis- of Inboedelverzekering en wil je dat tijdelijke verhuur ook verzekerd is? Neem dan even contact met ons op.

Kamers verhuren

Verhuur je kamers in je woonhuis? Dan ben je verzekerd als:

  • Je maximaal 3 kamers verhuurt Je zelf ook in het woonhuis woont 
  • Er een digitale of schriftelijke huurovereenkomst is tussen jou en de huurder, waaruit blijkt wie de huurder is.

Verhuur je kamers aan toeristen, bijvoorbeeld via een boekingswebsite (zoals Airbnb) of heb je een Bed & Breakfast? Dan vergoeden we schade als je de kamers niet langer dan 17 weken per jaar verhuurt. En bij verhuur van kamers als je zelf het dagelijkse toezicht hebt op de Bed & Breakfast

Het hele huis verhuren

Verhuur je het hele woonhuis? Dan ben je verzekerd als:

  • Je het woonhuis verhuurt aan 1 persoon of 1 gezin 
  • Er een digitale of schriftelijke huurovereenkomst is tussen jou en de huurder, waaruit blijkt wie de huurder is.

Verhuur je je woonhuis aan toeristen via een boekingswebsite zoals Airbnb of heb je een Bed & Breakfast? Dan ben je alleen verzekerd als je het woonhuis niet langer dan 17 weken per jaar verhuurt.

Aansprakelijkheid bij verhuur

Als eigenaar van een woning ben je aansprakelijk voor de schade die de huurder oploopt door je huis. De kosten kunnen soms hoog oplopen, bijvoorbeeld als iemand van de trap valt omdat de leuning ineens loslaat. Een aansprakelijkheidsverzekering biedt hier dekking voor.

Verhuur je via Airbnb? Dan krijg je Host Protection Insurance​. Aansprakelijkheid voor schade aan huurders is hiermee voor een deel verzekerd. Niet alle aansprakelijkheid is hiermee verzekerd, controleer daarom goed of dit voor jou voldoende is.


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther