Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Verliefd op je smartphone

Ben jij stiekem verliefd op je smartphone? Doe de test

17 okt 2017

Je smartphone en jij. Daar moeten we het even over hebben. Want hebben jullie soms iets samen? Je brengt er namelijk meer tijd mee door dan met je geliefde, zo blijkt uit onderzoek. De Ditzo privédetective pakte zijn telelens en betrapte je op heterdaad.

Door Gast

Gast blogger

​Fijn dat je er bent. Want we moeten het echt even over je telefoon hebben. Slimme mensen hebben hier namelijk onderzoek naar gedaan, en wat blijkt: we kijken gemiddeld per dag 4 uur en 15 minuten naar het scherm van onze mobiele telefoon. En dat is best lang. Net zo lang als vanaf Nederland heen en weer naar Stockholm vliegen. Ter vergelijking, jonge werkende ouders hebben per dag gemiddeld 7 minuten om écht met elkaar te praten. Stelletjes zonder kinderen hebben geluk, die hebben wel 9 minuten quality time per dag.

Tinderen voor kinderen

Zelfs de mensen waar de hormonen door het lijf gieren, tieners, laten hun liefdesleven beïnvloeden door hun mobieltje. Hoewel de populariteit van dating-apps als Tinder en Happn anders doet vermoeden, hebben de jongeren van nu veel minder dates dan hun ouders hadden. Uit onderzoek van de San Diego State University blijkt dat 56 procent van de jongeren tussen 14 en 18 jaar wel eens een date heeft gehad. Onder de Babyboomers en Generatie X lag dit percentage nog rond de 85 procent. Dit betekent overigens niet dat dating met uitsterven is bedreigd. De meeste verlangens die tieners nu hebben vinden nu hun weg naar een geliefde via warmbloedige Whatsapp-berichten en expliciete foto’s.

Verliefd op je telefoon

Nu moeten we daar natuurlijk niet ouderwets over doen. Mensen beminnen elkaar al eeuwenlang via elk middel dat ze tot hun beschikking hebben. Of het nu twee initialen in een boomstam zijn of een stomende liefdesbrief. Mensen moeten hun verlangens en driften nu eenmaal uiten. Maar onze smartphone doet iets wat boomschors en briefpapier niet doen: constant onze aandacht vragen. Zo erg soms dat we geobsedeerd door het apparaat zijn. En dat kan voor je partner soms voelen alsof er een ander is. En dat is niet bepaald goed voor je relatie.

Test zelf: heb jij een (candy) crush?

Denk je de hele dag aan swipen? Reageer je direct op elke notificatie op je telefoon? Dan kan het zomaar zijn dat je een (candy) crush op je smartphone hebt. Er is gelukkig een manier om te weten of je misschien een oogje hebt op je smartphone. De Universiteit van Connecticut heeft namelijk een test ontwikkeld om te kijken of jij en je telefoon misschien meer dan gewoon vrienden zijn. En mocht blijken dat je inderdaad amoureuze gevoelens voor je telefoon hebt. Je kan het uitmaken. Met je telefoon. Letterlijk. Zet hem soms gewoon even een uurtje uit. Vindt je partner waarschijnlijk ook leuk wanneer die even niet achter zijn of haar smartphone zit.

Wees eens eerlijk, ben jij verliefd op je telefoon? Reageer op Facebook


Door Gast

Gast blogger