Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Verloskundige hulp in het buitenland

Als je zwanger bent dan wil je graag goed voorbereid zijn op je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Denk je erover om je bevalling en kraamtijd in het buitenland te doen? Op deze pagina vind je informatie over de vergoedingen van verloskundige zorg, bevalling en kraamzorg in het buitenland. 

​​​

Door Gast

Gast blogger

​Voor geboortezorg in het buitenland gelden dezelfde vergoedingen als voor geboortezorg in Nederland. Dat betekent dat geboortezorg in het buitenland volgens Nederlandse tarieven wordt vergoed. En dat alleen behandelingen worden vergoed die in Nederland ook vergoed worden.Het is niet nodig om een machtiging aan te vragen voor verloskundige zorg, bevalling en kraamzorg in het buitenland. Omdat je in het buitenland gebruik maakt van niet-gecontracteerde zorgaanbieders, vergoedt Ditzo de tarieven voor niet-gecontracteerde zorgaanbieders.

Wat krijg ik vergoed?

Via onderstaande links vind je wat de vergoedingen zijn voor de soorten zorg. Je ziet ook of je voor je soort zorg eigen risico of een eigen bijdrage betaalt.


Via onderstaande knoppen vind je maximale tarieven
Toestemming aanvragen

Als je in het buitenland gaat bevallen hoef je daar van tevoren geen machtigingsaanvraag voor te doen. Na de bevalling kun je de kosten bij ons gemakkelijk declareren via de Ditzo app.  


Complicaties?​

We kunnen ons het voorstellen dat het erg vervelend is als er in het buitenland tijdens je zwangerschap of na je bevalling complicaties optreden. Wanneer er complicaties adviseren wij je zo snel mogelijk contact op te nemen met SOS international via +3120 651 51 51

 


Door Gast

Gast blogger