Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Laad je accu op

20 apr 2020

Door de coronacrisis werkt half Nederland thuis en is het dus rustig op de weg. Er zijn nauwelijks files. Goed voor het milieu en prettig voor wie nog wel de weg op moet, maar het is niet goed voor auto's die wekenlang stilstaan.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

Een week of 2 moet een auto wel stil kunnen staan. Maar als het langer gaat duren, moet je af en toe met je auto gaan rijden. Wie dat niet doet, krijgt te maken met bijvoorbeeld een lege accu. De nieuwere automodellen hebben veel computers aan boord, deze moeten allemaal blijven werken en dat doet de accu. En wekenlang stilstaan is dus niet goed voor de accu.

Probeer je auto één keer per week te gebruiken

Normaal rijd je naar je werk of naar de sportvereniging, maar nu is dat niet meer zo normaal. En nu je je auto misschien niet meer dagelijks gebruikt is het raadzaam om ‘m in ieder geval één keer per week even te gebruiken. Een ritje van ongeveer een half uur volstaat.

De belangrijkste tips op een rij:

  • Hij is al genoemd, maar probeer eens in de week ongeveer een half uurtje met de auto te rijden. Dan kan de motor op temperatuur komen en kan de accu goed bijladen.
  • Controleer voordat je je ritje maakt het oliepeil, de koelvloeistof, remvloeistof en de bandenspanning.
  • En wees niet bang voor de nieuwe E10-benzine. Deze is van iets mindere kwaliteit dan de oude Euro 95, maar het kan geen kwaad om de auto hier een paar weken mee te laten staan.

Last but not least

Geef je auto een beetje liefde in deze moeilijke tijd. Was je auto zo nu en dan met dat lekkere lenteweer. Nu je auto iets langer stilstaat dan normaal heb je ‘m misschien ook wat minder in het oog. Maar controleer je auto wel op vogelpoep. Dit kan de lak blijvend beschadigen. Dus poetsen! En je zal het al bijna weer vergeten zijn, maar rij niet harder dan 100 km/u op de snelwegen.


Door Michiel

Mister social

Over Michiel