Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Reisverzekering wintersport

De voordelen van een reisverzekering met wintersportdekking

20 dec 2019

Wintersport wordt steeds populairder. Bij Ditzo houden we natuurlijk ook van skiën en snowboarden en vandaar dat je onze reisverzekering kunt uitbreiden met een wintersportdekking. Maar waarom zou je deze dekking afsluiten? Als je een ongeluk krijgt, vergoedt je zorgverzekering toch de medische kosten? En heb je met een gewone reisverzekering niet al voldoende dekking?

Door Dijon

Mailkoning

Over Dijon

​Het klopt dat je met sommige reisverzekeringen, zoals de Ditzo Reisverzekering, standaard gedekt bent voor medische kosten in het buitenland en ook voor schade en verlies van je bagage. Maar een wintersportvakantie brengt een verhoogd risico met zich mee. De wintersportdekking van de Ditzo Reisverzekering dekt dit extra risico af.

Medische kosten en wintersport

Met je zorgverzekering ben je verzekerd voor medische kosten in het buitenland ook tijdens je wintersportvakantie. Maar als jij een ongeluk krijgt tijdens het skiën en je moet vervoerd worden met een banaan of helikopter en daarna met een gipsvlucht terug naar huis, dan vergoedt je basisverzekering dit vaak niet. Daarbij komt dat de medische kosten in Oostenrijk en Zwitserland geregeld hoger liggen dan in Nederland en deze kosten vergoedt je zorgverzekering vaak tot een maximum. De kosten voor een ziekenhuisopname worden vergoed op basis van de vergoeding die je in Nederland zou krijgen met je eigen zorgverzekering. Met de Ditzo Reisverzekering inclusief wintersportdekking ben je hiervoor wél volledig verzekerd. De kans op een verrassende hoge rekening na je vakantie verdwijnt zo als sneeuw voor de zon!

Bagage en wintersport

En hoe zit het dan met je (gehuurde) ski’s of snowboard? Want die kunnen door een ongeluk tijdens je afdaling natuurlijk ook beschadigd raken. Of misschien worden ze tijdens je verblijf wel gestolen.Met een wintersportdekking ben je verzekerd voor deze schade en wij vergoeden in dat geval maximaal € 3.000 per verzekerde per reis met een maximum van € 6.000 per reis. En kun je vanwege ziekte of door een ongeluk je vooraf betaalde skipas, skilessen of een gehuurde ski-uitrusting niet gebruiken? Dan krijg je die kosten ook vergoed.

Dus ga jij binnenkort de Alpen opzoeken? Sluit dan snel de Ditzo Reisverzekering met wintersportdekking.

Voordelen Ditzo Reisverzekering en wintersport:

  • Alle medische kosten in het buitenland gedekt
  • Ook reddingsacties met een banaan of helikopter
  • Vergoeding voor een gispvlucht terug naar Nederland
  • Verzekerd voor beschadiging, diefstal en verlies van je ski’s en snowboard

Door Dijon

Mailkoning

Over Dijon