Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

​Hoe voorkom je problemen met je auto in de winter?

10 dec 2015

​Hoewel de winter nog ver te zoeken is, wordt het toch langzaamaan wat kouder, donkerder en natter waardoor je auto het meer te verduren krijgt. Wat kun je zelf doen om problemen met je auto te voorkomen?

Door

1. Goed insmeren

Zowel ruitenwissers als deurrubbers kunnen vastvriezen. Om te voorkomen dat ze vastvriezen en je ze daardoor kapot trekt, kun je het beste de rubbers op tijd insmeren met rubbervet of talkpoeder. Of gebruik een bus siliconenspray.

2. Gooi de remmen los!

Ook een handrem kan tijdens strenge vorst vastvriezen. Gebruik de handrem in de winter daarom niet. Het is beter om de auto in P of in de eerste versnelling te zetten. Heb je dat vergeten en is je handrem toch vastgevroren dan kun je de motor laten draaien totdat alles is ontdooit. Dat kan wel even duren, dus waarschijnlijk is het dan sneller om de fiets pakken :-).

3. Startproblemen

In de winter heeft de accu het zwaar te verduren. Veel accu’s begeven het bij de eerste nachtvorst, want bij temperaturen onder het vriespunt kan de werking van de accu wel met 50% afnemen. Veel dealers bieden een gratis wintercheck aan. Maak daar gebruik van, want dan wordt je accu gecontroleerd en ben je goed voorbereid op de winter.   

4. IJspret

Wie nog geen centrale deurvergrendeling met afstandsbediening heeft, kan het beste slotontdooier gebruiken om de sloten open te krijgen. Denk ook aan een goede ijskrabber of ruitontdooivloeistof om met goed zicht de weg op te gaan. Uiteraard kun je ook de avond van tevoren een anti-ijsdeken over je autoruit leggen. Je #krabvertragingstijd gaat er aanzienlijk mee omlaag.

Heb jij nog een goede tip? Laat het ons weten via onze Facebookpagina.


Door