Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Vrije zorgkeuze: ook in 2016!

15 sep 2015

Bij Ditzo heb je, ook in 2016, vrije keuze voor ziekenhuizen en huisartsen in heel Nederland. Wij vinden dat je zelf moet kunnen bepalen naar welk ziekenhuis je gaat. Dat noemen wij vrije keuze in zorg.

Door

Verschil tussen volledige en beperkte keuzevrijheid

Vrije zorgkeuze geeft aan of je zelf mag kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Tegenwoordig zie je steeds meer zorgverzekeringen met zeer scherpe premies en beperkte keuzevrijheid. Deze polissen worden ook wel budgetpolissen genoemd. De zorgverzekeraar heeft dan afspraken gemaakt met bijvoorbeeld een beperkt aantal ziekenhuizen in de regio. Bij deze ziekenhuizen krijg je de behandeling volledig vergoed. Je moet dan vaak wel verder reizen. Ga je toch naar een niet-gecontracteerd ziekenhuis bij jou in de buurt, dan worden je kosten niet volledig vergoed en kun je dus een hoge eigen bijdrage hebben.

Vergoeding bij Ditzo

Bij de Ditzo Zorgverzekering heb je ook in 2016 keuzevrijheid. Wij hebben een zogenaamde restitutieverzekering. Dat wil zeggen dat je vrij bent in het kiezen van een zorgverlener en dat je recht hebt op vergoeding van de kosten. Wij maken met zoveel mogelijk zorgverleners afspraken over kwaliteit en prijs. Hiermee houden wij de zorg voor onze verzekerden goed en betaalbaar. Daarnaast kunnen we hiermee de keuzevrijheid garanderen. Het aantal zorgverleners waar we geen contract mee hebben, is klein. Ga je toch naar een zorgverlener waar wij geen afspraak mee hebben? Ook dan kan je blijven rekenen op onze vergoedingen. Je krijgt dan van ons het marktconforme tarief.  Het kan dus zijn dat je wel zelf iets bijbetaalt.


Door