Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 12 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat

Wanneer wel of geen vrije zorgkeuze?

30 okt 2018

In onze zorgquiz hebben we onze klanten de volgende vraag gesteld: “Heb ik met een naturapolis wel of geen vrije artsenkeuze?” Bijna de helft van de mensen die gereageerd heeft denkt met een natura-polis vrije zorgkeuze te hebben. Terwijl de waarheid is dat dat niet het geval is. Hoe zit dat bij Ditzo?

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

Vrije zorgkeuze voor huisartsen en ziekenhuizen

De zorgverzekering van Ditzo is een combinatiepolis. Wij vinden dat je zelf moet kunnen kiezen naar welke huisarts of ziekenhuis je gaat. Daarom geldt er bij Ditzo een 100% vrije zorgkeuze voor ziekenhuizen en huisartsen. Bij andere zorgverzekeraars is dat vaak ook zo, maar check dat goed.

Bij alle andere zorg krijg je bij een niet-gecontracteerde zorgverlener precies hetzelfde vergoed als wat wij hebben afgesproken met een gecontracteerde zorgverlener. De vergoeding bij Ditzo is dus nooit lager dan dat afgesproken tarief. Bij natura-polissen krijg je gemiddeld maar 75% vergoed van het afgesproken tarief. Dit betekent in de praktijk dus dat je meer dan 20-30% van je nota zelf moet betalen.

Je gaat bijvoorbeeld naar een niet-gecontracteerde fysiotherapeut. Deze rekent € 32 per zitting. Ditzo heeft afspraken gemaakt met andere fysiotherapeuten voor € 30 per zitting. Bij Ditzo krijg je dan ook € 30 vergoed. Je betaalt dan € 2 per behandeling zelf.

Bij een naturapolis die afspraken heeft gemaakt voor € 30 krijg je maar gemiddeld € 22,50 vergoed van je nota van € 32. Je betaalt per zitting € 9,50 zelf. Dat is een verschil van maar liefst € 7,50 per behandeling bij de fysiotherapeut in vergelijking met Ditzo.

Je gezondheid is je waardevolste bezit

Logisch dat je je zorgverzekeraar dan met zorg uitzoekt. Maar hoe kies je nu de juiste zorgverzekeraar en voorkom je dat je appels met peren vergelijkt? Want de prijs of de naam van een polis zegt niet per se iets over de vergoeding. Door zelf slim te vergelijken, weet je welke zorgverzekering het beste bij je past.

Kijk goed wat jij graag wilt en nodig hebt. Vervolgens maakt het meestal niet zoveel uit welke zorgverzekering je kiest. Het belangrijkste is dat je zorgverzekering de zorg vergoedt die jij nodig hebt. Deze 3 dingen kunnen je helpen bij je keuze:

1. De inhoud van de basisverzekering is overal hetzelfde

2. Kijk naar gecontracteerde zorgverleners bij jou in de buurt

3. Kijk naar de kans op bijbetaling

Hoe staat het met jouw zorgkennis?

In de inleiding staat onze zorgquiz genoemd. Hoe staat het eigenlijk met jouw kennis van het Nederlandse zorgverzekeringsstelsel? Maak de quiz en doe je jaarlijkse gezondheidszorg check-up.


Door Michiel

Mister social

Over Michiel