Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Waarborgfonds Motorverkeer

Wanneer kan je terecht bij het Waarborgfonds?

22 aug 2016

​Stel je wordt op de fiets aangereden door een motorvoertuig of een auto rijdt tegen de gevel van jouw huis aan. Je wilt dan graag de schade verhalen, maar het wordt niet altijd vergoed als de dader onverzekerd is of in een gestolen auto rijdt. Om niet zelf op te hoeven draaien voor de schade, kun je terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer.

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther

Wanneer kan het waarborgfonds me helpen?

Je kunt een beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer als de schade of het ongeval is veroorzaakt dóór een motorvoertuig. Andere schades zoals vandalisme of stormschade kunnen er niet verhaald worden. Belangrijk is dat je zelf aantoonbaar moeite moet hebben gedaan om te achterhalen welk motorvoertuig de schade heeft veroorzaakt. Ook is het belangrijk dat je direct aangifte doet en binnen 14 dagen na de schade actie ondernomen moet hebben.

Welke schade wordt vergoed?

Het Waarborgfonds vergoedt verschillende soorten schade, zoals schade aan jouw auto, fiets of aan de gevel van jouw woning. Daarnaast wordt letselschade door het Waarborgfonds vergoed, hierbij kun je denken aan de ziektekosten voor een medische behandeling of extra kosten zoals huishoudelijke hulp. Een voorwaarde is dat de schade is toegebracht door een ander motorvoertuig.

Belangrijk: aangifte doen

Aangifte doen is belangrijk en moet zo snel mogelijk gedaan worden, zeker als de dader door iemand is gezien. Ook is het heel erg belangrijk dat je getuigen hebt, mensen die bijvoorbeeld hebben gezien dat jouw auto is aangereden door een andere auto, of mensen die kunnen bevestigen dat jouw auto daarvoor nog onbeschadigd was. Ook ‘stille’ getuigen kunnen helpen, bijvoorbeeld laksporen of glasscherven van de andere auto.

Eigen risico

Wanneer je materiële schade hebt geleden en de schade is veroorzaakt voor een onbekend motorvoertuig, dan is het eigen risico €250. Er is geen eigen risico bij schade door een onverzekerd motorvoertuig, een gestolen motorvoertuig en schade door een motorvoertuig van een gemoedsbezwaarde.

All-risk autoverzekering, waar meld je de schade dan?

Wanneer je jouw auto all-risk verzekerd hebt, ben je verzekerd voor schade aan jouw auto. Belangrijk is dan ook om de schade bij jouw verzekeraar te melden. Ben je bij Ditzo verzekerd, dan kun je eenvoudig jouw schade melden via whatsapp. Wanneer het mogelijk is dan zal de verzekeraar een claim indienen bij het Waarborgfonds.

Claim indienen

Via de website van het Waarborgfonds wordt eerst een check gedaan of het zinvol is om de schade in te dienen. Je hebt tot 14 dagen na de schade om aan te tonen dat jij alle mogelijke moeite hebt gedaan om de dader te achterhalen. Meestal wordt binnen één maand na het melden van de schade bericht gegeven of de schade wordt vergoed of niet.


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther