Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Waarom (geen) contracten met zorgaanbieders

Waarom sluiten we contracten met zorgaanbieders?

25 mei 2018

Zonder gedoe de juiste zorg

Als je een keer zorg nodig hebt, dan is het fijn als je zonder gedoe de juiste zorg kunt krijgen. Ditzo heeft contracten met bijna alle zorgaanbieders in Nederland. Zoals ziekenhuizen, huisartsen of wijkverplegers. Met deze zorgaanbieders hebben we vaak een jarenlange relatie, waarbij we gesprekken hebben over de kwaliteit en prijs. Ook maken we afspraken over het betalen van de rekening. Hierdoor kan de zorgaanbieder een rekening rechtstreeks bij ons indienen en heb je hier geen omkijken meer naar.

Door Gast

Gast blogger

​​Soms is er geen contract

Het overgrote merendeel (ongeveer 95%) van onze verzekerden gaat naar een zorgaanbieder waar we een contract mee hebben. Met een klein aantal zorgaanbieders hebben we geen contract. Dit kan verschillende redenen hebben. Sommige zorgaanbieders werken liever zonder contract omdat ze dan minder afspraken met verzekeraars hoeven te maken. Ook kan het zijn dat wij een zorgaanbieder bewust geen contract aanbieden, omdat we vinden dat de prijs van de zorg niet in verhouding staat tot de kwaliteit, of dat we geen vertrouwen hebben in de kwaliteit.

Wordt zorg door een niet-gecontracteerde verzekeraar vergoed?

Als je naar een zorgaanbieder wilt die geen contract met ons heeft, dan vergoeden we een groot deel van de rekening. We betalen dan zoveel als we zouden betalen aan een vergelijkbare zorgaanbieder waar we wel een contract mee hebben. Als de zorgaanbieder meer vraagt, kan deze het resterende bedrag bij jou in rekening brengen. Sommige zorgaanbieders besluiten om het resterende bedrag niet meer te incasseren.

Een zorgaanbieder is wettelijk verplicht om jou vooraf te informeren over de verwachte kosten van de zorg. Maar je kan natuurlijk zelf ook uitzoeken wat de verwachte kosten worden. Je kunt er dan natuurlijk voor kiezen om ermee akkoord te gaan, of op zoek te gaan naar een andere zorgaanbieder.

Wil je graag contact?

Als je twijfelt of vragen hebt, dan kun je altijd contact met ons opnemen via WhatsApp, Facebook of onze servicepagina.​


Door Gast

Gast blogger