Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Waarom muggen je steken

Hoe verleid je een mug: waarom muggen juist jou steken

08 jul 2020

​​​Het is zomer. Dat betekent muggen. Het zalige gezoem rond je hoofd wanneer je de slaap toch al niet kan vatten. En om het feest compleet te maken prikken ze alleen jou en laten degene die links van je ligt links liggen. Hoe komt het toch dat de muggen jou wel steken en iemand anders niet. Een korte handleiding 'Hoe verleid je een mug in 3 liefdesliedjes'. ​​

Door Gast

Gast blogger

​​

1. Every breath you take

Muggen herkennen hun one night stand - jij dus, met je smakelijke bloed - door op zoek te gaan naar de geur van koolstofdioxide (CO2), de stof die wij uitstoten wanneer we uitademen. Mensen die meer CO2 uitstoten, zijn aantrekkelijker voor muggen dan mensen die dat minder doen. Over het algemeen weten muggen grotere mensen daarom makkelijker te vinden dan kleine mensen. Zwangere vrouwen ademen gemiddeld meer dan 2 keer zoveel CO2 uit dan mensen die dat (nog) niet zijn. Daarom vinden muggen zwangere vrouwen smakelijke hapjes. 

2. I wanna make you sweat (a-la-la-la-la-long)

Sport je veel? Dan is de kans groot dat muggen wel een nacht met je willen doorbrengen in de slaapkamer. Want mensen die regelmatig sporten maken meer melkzuur aan. En laten muggen de geur van melkzuur, urinezuur, ammoniak en andere lichaamssappen nu juist super sexy vinden. Daarnaast hebben erfelijke eigenschappen invloed op de hoeveelheid melkzuur die je lichaam aanmaakt. 

3. I’m too sexy for my shirt

Heb je een Deet met een mug, dan hoef je voortaan niet meer uren voor je kledingkast te staan om te bedenken wat je aan moet doen. Want in tegenstelling tot andere insecten hebben muggen een uitgesproken kledingsmaak. Ze houden van korte broeken, rokjes en mouwen want dan kunnen ze makkelijk bij je huid. Techno-djs en metalheads opgelet: muggen hebben een voorkeur voor zwarte kleding, maar ook met donkerblauwe en rode kleding krijg je hun aandacht. Wil je liever met rust gelaten worden door deze vliegende bloedzuigers? Draag dan losse lichtgekleurde kleding. Knappen ze op af. 

 

☀️ Ook warm:


Door Gast

Gast blogger