Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
wachtlijstbemiddeling

Wachtlijstbemiddeling: eerder geholpen in een ander ziekenhuis

29 jul 2022

De wachttijden voor sommige behandelingen in het ziekenhuis of ggz-instelling zijn sinds de coronapandemie toegenomen. Wanneer je lang moet wachten op zorg kan dat erg vervelend zijn. Er zijn verschillende oorzaken voor wachttijden: tekort aan personeel, een toename van ouderdomsaandoeningen of inhaalzorg vanwege de coronapandemie.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

Wat kan Ditzo voor jou doen?

Ditzo biedt wachtlijstbemiddeling aan. Wachtlijstbemiddeling houdt in dat wij gaan kijken of je in een ander ziekenhuis of ggz-instelling sneller geholpen kan worden. Een voorwaarde hiervoor is dat de zorg die je nodig hebt niet spoedeisend is en tot de ‘planbare zorg’ behoort. Dit houdt in dat we deze zorg van tevoren kunnen inplannen. We bemiddelen alleen bij instellingen waar wij een contract mee hebben omdat wij dan zeker weten dat er goede kwaliteit geleverd wordt. We doen ons uiterste best om voor jou te bemiddelen, maar kunnen geen garantie bieden dat dit lukt.

Het is niet mogelijk om via wachtlijstbemiddeling je afspraak binnen hetzelfde ziekenhuis te vervroegen. Dat zou namelijk betekenen dat andere patiënten in het ziekenhuis langer moeten wachten. Dit noemen we wachtlijstverdringing.

Bij welke behandelingen bemiddelen wij?

Vaak kunnen wij bemiddelen als het gaat om orthopedie, oogheelkunde, gynaecologische onderzoeken, operaties aan liesbreuken en operaties aan de galblaas. Voor andere specialistische behandelingen kunnen wij verzekerden naar ziekenhuizen en klinieken in Duitsland bemiddelen. Bij basis ggz helpen wij verzekerden een passende online behandeling te vinden. Heb je een behandeling nodig die hier niet beschreven staat? Dan kijken we samen naar een passende oplossing.

Sommige specialistische behandelingen zijn minder goed te bemiddelen, omdat er een tekort aan personeel is. We bemiddelen waar mogelijk. Denk hierbij aan:

  • neurochirurgie
  • kraamzorg
  • maag-darm-leverartsen
  • psychiaters (gespecialiseerde ggz)
  • (kaak)chirurgie
  • urologie
  • reumatologen
  • revalidatiegeneeskunde
  • wijkverpleging

Vanwege het tekort aan huisartsen kunnen wij hier ook niet in bemiddelen. We kunnen er wel voor zorgen dat je op een wachtlijst wordt geplaatst en aan je uitleggen wat je zonder eigen huisarts het beste kan doen als je zorg nodig hebt.

Vanaf welke wachttijd kunnen wij bemiddelen?

Als je langer moet wachten dan 4 - 6 weken voor een eerste gesprek of behandeling kunnen wij je helpen met wachtlijstbemiddeling. Heb je ggz nodig? Dan is er sprake van een minimale wachttijd van 10 - 12 weken voordat wij kunnen bemiddelen.

Ben je bezorgd over je klachten?

Neem contact op met je huisarts als je bezorgd bent over je klachten. De huisarts kan een goede uitleg geven over je klachten en bepalen of er sprake is van spoed. En hij kan zo nodig met spoed een plek in het ziekenhuis regelen.

Check wachttijden in onze Zorgzoeker

Via onze Zorgzoeker​ kijk je zelf of er ziekenhuizen of ggz-instellingen zijn waar je sneller terecht kan. In de Zorgzoeker staan de wachttijden vermeld die de ziekenhuizen of ggz-instellingen zelf hebben opgegeven. Let op: deze wachttijden zijn een gemiddelde en kunnen per klacht of soort zorg anders zijn.

Wil je gebruik maken van wachtlijstbemiddeling?

Neem contact op via WhatsApp (06 - 43 46 24 63) of per telefoon (030 - 699 79 30) en geef aan dat je wachtlijstbemiddeling wil. Onze collega’s kijken dan samen met jou of bemiddeling mogelijk is en of ze je waar mogelijk direct kunnen helpen. Soms spreken we een tijdstip met je af waarop je wordt teruggebeld door onze adviseurs, zodat wij wat langer de tijd hebben om een passende oplossing voor je te zoeken. ​​​


Door Michiel

Mister social

Over Michiel