Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Ruitschade

Nog onbezorgder autorijden door verbeterde wettelijke aansprakelijkheid

30 dec 2016

​Wil je binnenkort met je autoverzekering overstappen dan ben je bij Ditzo aan het goede adres. Onze autoverzekering kent vanaf 1 januari 2017 weer verbeterde polisvoorwaarden. Dit komt doordat de verplichte verzekerde bedragen omhoog gaan. In verzekeringstaal heten die bedragen de WAM-limieten. WAM staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid Motorrijtuigen. Het gaat om verzekerde bedragen bij personenschade en materiële schade.

Door Christel

Miss engagement

Over Christel

​De verhoging van de WAM-limieten is geen gevolg van nieuwe wettelijke richtlijnen, maar komt doordat de kosten de afgelopen jaren sterk zijn gestegen. Vanaf 1 januari 2017 wordt het verzekerd bedrag voor letselschades (personenschade ), onderdeel van de WA-dekking van je autoverzekering, verhoogd tot maximaal € 6.070.000 en voor schade aan zaken € 1.220.000.

Ruimere bedragen

Ditzo hanteert ruimere bedragen dan de overheid heeft vastgesteld. Het oude bedrag dat Ditzo hanteerde bij schade aan personen was 5,6 miljoen en wordt nu € 6,1 miljoen per ongeval. Dit bedrag is wat netter afgerond naar boven en zit daarmee net boven de nieuwe WAM-limiet. Het bedrag € 2,5 miljoen bij materiële schade is gelijk gebleven en zat al boven het door de overheid vastgestelde limiet.

Polisblad

Klanten van Ditzo zien het nieuwe bedrag terug op hun polis zodra ze na 1 januari 2017 een nieuw polisblad ontvangen. Dit kan bij de verlenging van de verzekering zijn of nadat een wijziging is doorgegeven. De wijziging van de verplichte verzekerde bedragen heeft geen gevolgen voor de premie.


Door Christel

Miss engagement

Over Christel