Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Wat is een aansprakelijkheidsverzekering

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

17 apr 2020

​Als jij, een gezinslid of jouw huisdier per ongeluk schade aan een ander veroorzaakt, bijvoorbeeld een kop koffie omstoot over de bank van een kennis dan ben je daarvoor aansprakelijk. Soms kunnen de kosten van de schade hoog oplopen. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je hiervoor verzekerd.​​​

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther

​Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering?

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je wereldwijd verzekerd voor schade aan personen en spullen van anderen. Bijvoorbeeld als iemand letsel oploopt, dan worden die kosten vergoed. Stel jouw hond steekt plotseling de weg over, waardoor een vrouw op de fiets heel hard moet remmen. Ze gaat vervolgens over de kop en raakt zwaargewond. De kosten kunnen erg hoog oplopen, daarom kun je bij de Ditzo Aansprakelijkheidsverzekering kiezen voor een een bedrag van € 1.250.000 of € 2.500.000. Ook ben je met de aansprakelijkheidsverzekering verzekerd voor schade door jouw logees en huisdieren.

Kosten van een aansprakelijkheidsverzekering

Met de Ditzo Aansprakeli​jkheidsverzekering ben je al verzekerd vanaf € 2,29 per maand. Je kiest zelf wie je wilt verzekeren, alleen jezelf of jouw gezin. Jouw huisdieren zijn standaard meeverzekerd als je de aansprakelijkheidsverzekering afsluit, of je nou alleen jezelf verzekerd of jouw hele gezin! Daarnaast kies je zelf het eigen risico, je hebt hierbij de keuze uit € 0, € 100 of € 500. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie van de aansprakelijkheidsverzekering is.

Aansprakelijkheidsverzekering hetzelfde als een WA-verzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering wordt wel eens verward met een WA verzekering. Een WA verzekering is een verplichte verzekering die je afsluit voor een motorrijtuig. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar voor een kleine premie ben je wel verzekerd voor vele risico’s.

Direct een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Via een aantal stappen bekijk je de premie van onze aansprakelijkheidsverzekering, waarna je de verzekering online afsluit.​​​


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther