Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
wat is een naturaverzekering

Wat is een naturaverzekering?

17 dec 2019

In Nederland worden verschillende soorten basisverzekeringen aangeboden. Ditzo biedt een combinatieverzekering en een naturaverzekering aan. De naturaverzekering wordt bij Ditzo verkocht als Goede Keuze met een premie van € 107,90 per maand. Maar wat houdt een naturaverzekering exact in en wat is het verschil met de combinatieverzekering?

Door Michiel

Mister social

Over Michiel
​​

De opbouw van de naturaverzekering

De Ditzo naturaverzekering Goede Keuze heb je 100% vrije ziekenhuis- en huisartsen keuze. Deze naturaverzekering vergoed 100% van het standaard tarief bij gecontracteerde zorgverleners. Bij niet-gecontracteerde zorgverleners wordt 75% vergoed van het standaard tarief. Wanneer de prijs van de zorgverlener hoger is dan het standaard tarief zijn deze hogere kosten voor eigen rekening. Of jouw zorgverlener gecontracteerd is kun je vinden in de Zorgzoeker. Verder ben je bij de naturaverzekering ook verplicht enkele hulpmiddelen online te bestellen.

Het verschil met de combinatieverzekering

Bij de Ditzo combinatieverzekering Vrije Keuze heb je ook 100% vrije ziekenhuis- en huisartsen keuze. De vergoeding is altijd 100% van het standaard tarief, bij zowel gecontracteerde als niet-gecontracteerde zorgverleners. Daarnaast ben je niet verplicht om enkele hulpmiddelen online te bestellen. De maandelijkse premie van de combinatieverzekering is € 114,95.

Wanneer past een naturaverzekering bij mij?

Een naturaverzekering past bij jou als jij het geen probleem vindt alleen gebruik te maken van door Ditzo gecontracteerde zorgverleners of om 25% zelf te betalen wanneer je gebruik maakt van een niet-gecontracteerde zorgverlener. Wanneer jouw standaard ziekenhuis, eigen huisarts, fysiotherapeut, tandarts of bijvoorbeeld je psycholoog gecontracteerde zorgaanbieders zijn bij Ditzo krijg je altijd 100% vergoeding. Wil je graag weten of jouw zorgaanbieders bij Ditzo zijn aangesloten? Controleer het via de Zorgzoeker.

Voordelen van een gecontracteerde zorgverlener

Ditzo contracteert met zorg haar aanbieders. Hierbij kijken we naar de kwaliteit van de zorg die zorgverleners bieden, hoe snel je ergens terecht kunt en we maken prijsafspraken. Gebruik maken van een gecontracteerde zorgverlener heeft dan ook een aantal voordelen:

  • 100% vergoed
  • Nota gaat direct naar Ditzo
  • Verzekerd van goede zorg

Door Michiel

Mister social

Over Michiel