Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Wat te doen bij stormschade?

18 feb 2022

​​In dit blog informeren we je graag over wat je kunt doen tijdens de storm en waar je het beste terecht kunt als je schade hebt.​​

Door Dijon

Mailkoning

Over Dijon
​​

Wat kun je doen tijdens de storm?

 • Blijf tijdens en tussen de stormen zoveel mogelijk binnen. Ook als er pannen van het dak waaien. Of als je auto door rondvliegende takken dreigt te worden geraakt. Je persoonlijke veiligheid is veel meer waard!
 • Wacht met het treffen van noodvoorzieningen of reparaties tot de storm voorbij is.
 • Ga je toch de weg op? Houd het portier van je auto bij het uitstappen dan stevig vast. Zo voorkom je schade aan je eigen auto en aan andere geparkeerde voertuigen.

  Wat kun je doen als je schade hebt door de storm?

  Levensbedreigend en acuut gevaar?

  Bij levensbedreigend en acuut gevaar, zoals instortingsgevaar of als je dak er af is gewaaid, bel je direct 112. De brandweer zorgt dan voor de noodhulp en treft de noodzakelijke maatregelen.

  Geen acuut gevaar maar wel de brandweer nodig?

  Is er geen levensbedreigende situatie, maar heb je wel direct hulp nodig van de brandweer? Bijvoorbeeld bij losgeraakte gevelplaten of dakbedekking. Bel dan met de brandweer via 0900-0904. Als er op de openbare weg, of buiten je eigen terrein lantarenpalen of bomen omwaaien, bel dan met de gemeente.

  Raadpleeg voor meer informatie de website van de brandweer via: https://www.brandweer.nl/onderwerpen/storm-en-wateroverlast​.

  Schade melden bij Ditzo?

  Heb je schade aan je eigendommen? Dan is dat in veel gevallen verzekerd onder je inboedel, woonhuis of autoverzekering met (beperkt of volledig) casco dekking. Binnen kantooruren kun je je schade bij ons melden via WhatsApp en telefoon:

  • WhatsApp (06 - 516 777 01)
  • Telefoon (030 - 699 79 30)

  Heb je ons toch nodig buiten kantooruren, of wil je bij een noodgeval met ons afstemmen? Bel dan met de Ditzo Alarmcentrale: +31 30 699 07 08.

  Hopelijk valt de overlast mee!

  ​​ ​​​​​​​​

  Door Dijon

  Mailkoning

  Over Dijon