Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Achter de schermen bij webcare

07 feb 2014

​Heb jij al eens een vraag aan Ditzo getweet of op de wall van onze Facebookpagina gepost? Dan heb je antwoord gekregen van een van onze webcare medewerkers. Zij staan klaar om je vragen te beantwoorden, of uit te zoeken wat er mis is gegaan als je niet tevreden bent.
 
Alle vragen en opmerkingen die Ditzo via social media krijgt, komen binnen in één systeem. Daar  worden ze eerst gecategoriseerd, zodat zo snel mogelijk een collega met de juiste kennis kan reageren. Een van de webcare medewerkers is Laurence.  Hij weet vaak direct het antwoord op een vraag, maar moet soms ook navraag doen bij een collega. “Het kan dan iets langer duren voordat de klant een antwoord krijgt. Op algemene vragen of opmerkingen reageren we meestal openbaar. Als iemand een meer persoonlijke vraag stelt, reageren we via een privé bericht. Of we vragen de contactgegevens op, zodat we iemand kunnen bellen of mailen.”
 
Ook persoonlijke vragen
Opvallend is dat sommige mensen veel dingen openbaar op Facebook zetten. Laurence: “In de overstapperiode van zorgverzekeringen werden heel persoonlijke vragen gesteld over dekkingen en vergoedingen. Het lijkt er op dat niet iedereen zich ervan bewust is dat Facebook openbaar is. Je ziet dan soms wel gekke vragen voorbij komen.”
 
Wat webcare zo leuk maakt?
Daar hoeft Laurence niet lang over na te denken: “Het snelle contact met de mensen. De lijnen zijn heel kort en je kan snel iemand verder helpen. Het gebeurt steeds meer dat klanten een negatieve ervaring delen op internet. Als het dan lukt om die persoon te verrassen en verder te helpen, heb ik een topdag.”
 
Wil jij iets met ons delen? Stel je vraag op Facebook of Twitter.

Door


Door