Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Week van het geld

Leonie vertelt over de Week van het geld

27 mrt 2019

Op 25 maart startte de negende editie van de Week van het geld. Nog niet eerder zetten zoveel collega’s van a.s.r., waar Ditzo deel van uitmaakt, zich in voor deze speciale week. Zo ook onze eigen ‘luizenmoeder’ Leonie, die deze week net als 145 andere collega’s van a.s.r., een workshop heeft gegeven aan scholieren van de basisschool over het omgaan met geld. In dit blog lees je haar ervaringen van die dag en hoe we de ouders van deze kinderen ook proberen te helpen!

Door Michiel

Mister social

Over Michiel
Wie ben je Leonie en wat doe je bij Ditzo?

Ik ben Leonie woon in Amstelveen en werk als online markteer bij Ditzo. In mijn vrije tijd voert sport de boventoon. Als er wind staat ga ik kitesurfen en anders pak ik de mountainbike en ga het bos in.

Waarom heb je je hiervoor opgegeven?

Ik heb nog nooit voor een klas gestaan en dat leek me nou zo leuk om eens te doen. Om kinderen dan ook nog iets mee te geven omtrent geld, sparen en verzekeren was voor mij voldoende reden me op te geven.

Heb je zelf meer ervaring met geld beheren behalve het eventueel bijhouden van een huishoudboekje of belastingaangifte doen? Zo ja, op wat voor een manier?
Naast mijn werk bij Ditzo heb ik een eigen bedrijf waar ik de financiën zelf beheer. Op dit moment is het niet zo heel spannend meer, maar in de tijd dat ik nog als freelancer werkte was ik hier best wat uurtjes per maand mee bezig. Met een online boekhoudprogramma worden al mijn kosten en inkomsten bijgehouden, dus het is niet echt heel ingewikkeld.

Wat was de meest gestelde vraag van de kinderen n.a.v. je workshop?
Wat voor cadeautje krijgen we?

Waar uit blijkt dat de kinderen een beetje naar je geluisterd hebben?

Dat is een lastige vraag, maar ze vonden het jammer dat ik wegging, misschien zegt dat voldoende.

Heb je nog een leerling de gang op moeten sturen?

Van de 20 leerlingen zat er op het laatst nog 1 in de klas.. maar nee gelukkig niet, de kinderen waren echt heel erg braaf.

Smaakt dit naar meer?

Ja ik ga de volgende keer weer meedoen, want ik vond het superleuk om te doen.

Workshop Ik krijg noooit wat

De workshop ‘Ik krijg noooit wat’ voor ouders heeft a.s.r. samen met het Nibud ontwikkeld en geeft handvatten om met kinderen het gesprek over geld aan te gaan. Het Nibud geeft de workshop, collega's begeleiden aan tafel de gesprekken tussen ouders en kinderen. Maandag 25 maart organiseert a.s.r. foundation – die alle activiteiten in deze week coördineert – voor 70 collega's en Nibud-relaties een 'train-the-trainersessie' waar workshop- en gespreksleiders leren om zelf de workshop te gaan geven.

Ook komt er deze week elke dag een schoolklas bij ons op kantoor op bezoek, waar collega's een gastles voor verzorgen.

De Week van het geld

De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken, een samenwerkingsverband van brancheorganisaties, consumentenorganisaties, overheden en wetenschap. a.s.r. heeft aan al de 9 edities meegedaan. Onze medewerkers van bijvoorbeeld Ditzo geven gastlessen in de groepen 6, 7 en 8.

Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld. Thuis en in de klas. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfstandigheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan!


Door Michiel

Mister social

Over Michiel