Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Maak van je werkdag een vakantiedag

Maak van je werkdag een vakantiedag

22 aug 2017

Van Holiday Inn naar Postvak In. Van sleurhut naar dagelijkse sleur. Van rondreis naar rondvraag. De vakantie is voor veel mensen voorbij en dat betekent terug naar het resort waar je geld toe krijgt om er te verblijven en waar de koffie all-inclusive is. Welkom terug op Costa del Kantoor. Zo zorg je ervoor dat elke werkdag een beetje voelt als vakantie.

Door Gast

Gast blogger

​Uit onderzoek van de NHTV Hogeschool in Breda blijkt dat je het gelukkige en uitgeruste gevoel dat je tijdens je vakantie had, gemiddeld twee weken vasthoudt. Dat is net zo lang als de gemiddelde duur van een vakantie-romance, blijkt uit onderzoek van boekingssite Expedia. Want na 14 dagen hebben je collega’s al je vakantiefoto’s vier keer gezien. En die goddelijke Franse wijn die je mee had genomen? Die flessen zijn nu voer voor de glasbak. Maar niet getreurd, want je kantoor is een leuker vakantieadres dan je denkt.

1. Bekijk de wereld alsof je op vakantie bent

Wanneer je op vakantie bent, kijk je net even wat beter rond dan thuis. Je kijkt goed om je heen om niets van je tijdelijke omgeving te missen. Bekijk je kantoor eens alsof je op vakantie bent. Maak eens een praatje met de local, en leer ze beter kennen. En als je dan toch in Kantoristan bent, verdiep je dan ook eens in de plaatselijke cultuur. Woon eens een rituele bila bij of knoop eens een gesprek aan bij de koffieautomaat.
 

2. Omarm nieuwe dingen

Vakantie is behalve even er tussenuit, ook een spoedcursus omgaan met het onverwachte. Het bed is iets minder comfortabel dan je gewend bent, het eten is wat kruidiger. Maar hé, je bent op vakantie dus je maakt er wat van. En hoewel je stiekem een beetje hoogtevrees hebt, klim je toch die kasteeltoren in. Het uitzicht schijnt immers fantastisch te zijn. Op vakantie omarm je nieuwe dingen omdat je maximaal wilt genieten. Waarom zou je op kantoor ook niet zo in het leven staan.
 

3. Houd ruimte voor leuke dingen

Voorkom dat je in een sleur raakt, en hou ruimte in je agenda vrij. Dat zorgt ervoor dat je af en toe wat mentale afstand kunt nemen van je werk en je hebt tijd om eens met je collega bij te kletsen onder het genot van een kopje kantoorkoffie. Want niemand zegt dat werk niet af en toe leuk mag zijn. Af en toe naar buiten staren, kan bovendien best productief zijn. Door je gedachten even de vrije loop te laten, kom je soms tot goede oplossingen en ideeën.
 

4. Ga lekker spontaan op vakantie

Als bovenstaande tips niet werken, dan kun je altijd nog een last-minute of spontaan een stedentripje boeken. Met een doorlopende reisverzekering ben je in elk geval het hele jaar door verzekerd. Het enige waar je voor een spontane vakantie nog rekening mee hoeft te houden, is je ticket en de oplader van je smartphone.
 
Wat doe jij om je werkdag toch een beetje te laten voelen als vakantie? Reageer op Facebook

Door Gast

Gast blogger