Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Prinsjesdag

Zorgverzekering 2022: dit verandert er

21 sep 2021

​​Het is vandaag de derde dinsdag van september: Prinsjesdag. De minister van Financiën overhandigt op deze dag de Rijksbegroting en de Miljoenennota aan de Tweede Kamer. Hier staat in hoeveel geld de regering het komende jaar voor de verschillende plannen beschikbaar stelt en waar dat geld vandaan komt. In deze blog vind je wat er wél en niet verandert in je zorgverzekering in 2022.​​

Door Dijon

Mailkoning

Over Dijon
​​

Wat verandert er in 2022?

Basisverzekering

  • GGZ: vanaf 1 januari gaan zorgverleners in de GGZ behandelingen per contact declareren. Deze nieuwe manier van declareren en vergoeden noemen we het zorgprestatiemodel. Hoe het zorgprestatiemodel werkt en wat de mogelijke gevolgen voor je eigen risico zijn lees je in onze blog over de wijzigingen in de GGZ in 2022​.
  • Herstelzorg na corona: de vergoeding voor herstelzorg na ernstige corona (conditieverlies, vermoeidheid- en benauwdheidsklachten) wordt verlengd tot 1 augustus 2022. Deze zorg bestaat uit extra fysiotherapiebehandelingen, oefentherapie, ergotherapie en diëtetiek. De regeling wordt ook op enkele punten gewijzigd. Zo moesten in de vorige regeling de verwijzing en zorg binnen 4 maanden na het ziektestadium worden gegeven. Dat wordt nu binnen 6 maanden. In de nieuwe regeling mag ook de huisarts verwijzen voor een tweede behandelperiode. In de vorige regeling mocht alleen de medisch specialist dat doen.
  • Combinatietest: de vergoeding voor de combinatietest vervalt per 1 oktober 2021. Deze wordt vervangen door de NIPT (Niet Invasieve Prenatale Test).
  • Oncotype DX: Oncotype DX wordt vanaf 1 januari opgenomen in de basisverzekering. Oncotype DX is een test voor borstkankerpatiënten, waarmee het risico op uitzaaiingen beter kan worden vastgesteld. Op basis van de uitkomst kan de arts beter bepalen welke behandeling na de operatie het meest geschikt is.

​​​​​​Zorgpremie

Naast de basisverzekering verandert er volgend jaar nog iets: de zorgpremie. Ben je benieuwd naar je zorgpremie voor volgend jaar? Op 12 november ontvang je de nieuwe zorgpremie van ons. Hou je mail in de gaten die dag!

Wat verandert er niet in 2022?

Verplichte eigen risico

De overheid stelt jaarlijks het verplichte eigen risico vast. Het verplichte eigen risico van 2022 verandert niet en blijft net als dit jaar € 385. Dit betekent dat je de eerste € 385 aan zorgkosten uit de basisverzekering zelf betaalt. Bij Ditzo is het mogelijk om het verplichte eigen risico vooraf in 10 termijnen te betalen. Ga voor meer informatie naar onze pagina over je eigen risico vooraf gespreid betalen.

Gezondheid en vitaliteit op 1

Wij zijn er niet alleen voor je als je zorg nodig hebt, maar óók als je je gezondheid wil verbeteren. Zo helpen we je graag bij het maken van gezonde keuzes op het gebied van voeding, beweging, slaap, mentale fitheid en ontspanning. Met je Ditzo zorgverzekering maak je gratis en onbeperkt gebruik van de online modules van Mirro. Hiermee krijg je inzicht in je mentale fitheid. Wil je graag meer bewegen? Met a.s.r. Vitality​ blijf je in beweging en word je wekelijks, maandelijks én jaarlijks beloond.

Ditzo Voordeelpakket

Bij Ditzo vind je alle verzekeringen die je nodig hebt. Van aansprakelijkheid tot zorg, van auto tot woon: alles onder één dak. Sluit je meerdere producten bij Ditzo? Dan krijg je extra voordeel met ons Voordeelpakket​. Hoe meer producten, hoe meer voordeel. Je voordeel kan wel oplopen tot € 100 per jaar!

​​​

Door Dijon

Mailkoning

Over Dijon