Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Prinsjesdag: wat verandert er in de zorg in 2015?

17 sep 2014

Elk jaar verandert je zorgverzekering. Ook dit jaar. Het kabinet maakt altijd op Prinsjesdag de wijzigingen in de basiszorgverzekering bekend. We zetten de belangrijkste wijzigingen voor 2015 op een rijtje:

Door

Wat verandert er aan de basisverzekering vanaf 1 januari 2015?

  • Het wettelijk verplicht eigen risico stijgt van € 360 naar € 375
  • Zorgverzekeraars worden verantwoordelijk voor een deel van de zorg uit de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten). Het gaat hierbij om o.a. wijkverpleging, langdurige geestelijke gezondheidszorg en zorg zintuigelijke gehandicapten. Meer weten? Kijk op www.hoeverandertmijnzorg.nl
  • Lage inkomens ontvangen meer zorgtoeslag en hoge inkomens minder zorgtoeslag. Deze bedragen worden eind 2014 bekendgemaakt
  • Psychische hulp voor kinderen (Jeugdwet) wordt niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. De gemeente neemt deze verantwoordelijkheid over.

Wat er niet verandert: altijd vrije zorgkeuze bij Ditzo!

Bij Ditzo heb je, ook in 2015, 100% vrije keuze voor ziekenhuizen en specialisten in heel Nederland. Wij vinden dat je zelf moet kunnen bepalen naar welke specialist of ziekenhuis je gaat. Dat noemen wij vrije keuze in zorg. Ook als je naar een zorgverlener wilt waar wij geen directe afspraken mee hebben, kun je blijven rekenen op onze vergoedingen. Net als voorgaande jaren ontvang je dan van ons een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat wij met onze gecontracteerde zorgverleners hebben afgesproken.

Benieuwd naar onze premies in 2015? Schrijf je vast in. Zodra wij onze premies bekend maken (half november) ontvang je een persoonlijk premievoorstel.


Door