Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Wat verandert er in de zorg in 2016?

16 sep 2015

Elk jaar verandert je zorgverzekering. Ook dit jaar. Het kabinet maakt altijd op Prinsjesdag de wijzigingen in de basisverzekering – waar iedereen met een zorgverzekering recht op heeft  bekend. We zetten de belangrijkste wijzigingen voor 2016 op een rijtje.

Door

​Wat verandert er aan de basisverzekering vanaf 1 januari 2016?

 
  • Je wettelijk verplicht eigen risico stijgt van € 375 naar € 385
  • De behandelingen vanuit de basisverzekering blijven hetzelfde en worden zelfs uitgebreid met enkele specifieke behandelingen, zoals prenatale chirurgie en een medicijn tegen de auto-immuunziekte SLE. Daarnaast wordt vergoeding voor de sportarts toegevoegd aan de basisverzekering
  • De zorgtoeslag stijgt met € 71, naar maximaal € 1935 voor meerpersoonshuishoudens
 

Wat er niet verandert: altijd vrije zorgkeuze bij Ditzo!

 
Bij de Ditzo Zorgverzekering heb je ook in 2016 keuzevrijheid. Dat wil zeggen dat je vrij bent in het kiezen van een zorgverlener en dat je recht hebt op vergoeding van de kosten. Wij maken met zoveel mogelijk zorgverleners afspraken over kwaliteit en prijs. Hiermee houden wij de zorg voor onze verzekerden goed en betaalbaar. Daarnaast kunnen we hiermee de keuzevrijheid garanderen. Het aantal zorgverleners waar we geen contract mee hebben, is klein. Ga je toch naar een zorgverlener waar wij geen afspraak mee hebben? Ook dan kan je blijven rekenen op onze vergoedingen. Je krijgt dan van ons het marktconforme tarief. Het kan dus zijn dat je wel zelf iets bijbetaalt.
 
Benieuwd naar onze premies in 2016? Schrijf je alvast in. Zodra wij onze premies bekend maken (half november), krijg je als eerste een e-mail met de nieuwe premie! 
 
 
 
 
 
 

Door