Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Winnaars zorgquiz

Winnaars Zorgquiz aan het woord

17 mrt 2021

Ieder jaar kan heel Nederland voor een nieuwe zorgverzekeraar kiezen. Maar waar moet je dan op letten en hoe werkt de zorg in Nederland eigenlijk? Afgelopen jaar hebben we onze klanten een kijkje in de keuken van de zorg willen geven met onze zorgquiz. Van de ruim 33.000 deelnemers hebben we meer dan 100 winnaars die de quiz het beste hadden gemaakt blij mogen maken. Een paar van deze winaars vertellen hoe ze zich hebben voorbereid op onze zorgquiz en hoe we onze klanten nog beter kunnen meenemen in wat er gebeurt in de zorg.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

Best pittig

Ditzo: Wat vond je van onze zorgquiz?
 
Jos: “Ik vond de zorgquiz best pittig, althans het 2e deel met alle schattingen van kosten. Maar daarom dus ook wel leuk en niet een “domme” prijsvraag zoals er zoveel op internet te vinden zijn.”

Stefan: “Erg leuke manier om kennis over de zorg en zorgverzekeraars te vergroten. Het is een ingewikkeld systeem, dus hoe meer aandacht er voor is, hoe beter.”

Overlegd met mijn zoon

Ditzo: Vraag: Hoe kom je aan al die kennis over zorg? Of is die er niet en heb je je hand voor je ogen gehouden tijdens het invullen van de quiz?

Ankie: “Ik ben altijd al geinteresseerd in de zorg en de kosten daarvan. Ik heb er veel energie en tijd in gestopt om de antwoorden te vinden. Ook heb ik overlegd met mijn zoon.”

Stefan: “De quiz viel in mijn kerstvakantie, dus ik kon er rustig voor gaan zitten. Ik werk in de farmaceutische industrie, en heb een redelijke basiskennis van zorg en zorgverzekeraars. Het lastigste waren de open vragen over zorgkosten. Met hulp van de jaarverslagen van a.s.r. kon ik geloof ik aardige inschattingen maken.”

Erg belangrijk: Beste prijs & Vrije zorgkeuze

Ditzo: Vraag: Leeft het ‘zorgseizoen’ bij jou? Zo ja, op wat voor manier?

Ilona: “Het zorgseizoen leeft zeker de laatste weken van het jaar waarin de informatie/bedragen van verschillende aanbieders voorbij komen. Vrije keuze in combinatie met de beste prijs is waarop ik mijn keuze grotendeels gebaseerd heb.”

Jos: “Eind van het jaar ga ik altijd aan de slag met de zorgverzekering, omdat altijd weer blijkt dat er bespaard kan worden Ik zoek het niet alleen voor mezelf uit, maar vooral ook voor mijn studerende kinderen. In hun budget telt elke euro en van de andere kant is het toch ook nodig om goed verzekerd te zijn.”

Vragen over gezonde voeding!

Ditzo: Vraag: Miste je een voor jou belangrijk zorgitem in de zorgquiz? Zo ja, welk onderdeel en waarom is juist dit zorgitem belangrijk voor jou?

Stefan: “Het is een quiz van een zorgverzekeraar, dus dat de meeste vragen over zorgverzekeringen gingen zal ik niemand kwalijk nemen. Viel me wel op dat er geen vragen over gezonde voeding gingen, terwijl dat ook een belangrijke factor is in gezond worden en blijven. Preventie wordt denk ik steeds belangrijker in deze tijd.”

Ilona: “Interessant zou zijn om te weten in hoeverre specialisatie leidt tot betere zorg. Wat zou betekenen dat de duurdere optie van vrije keuze juist niet de beste zorg betekent.”

Meer dan 'alleen' geld innen

Ditzo: Vraag: Hoe kunnen we Nederland een nog beter kijkje in de keuken van de zorgverzekeraar geven?

Stefan: “Laten zien dat zorg verzekeren meer is dan ‘alleen’ geld innen en uitdelen? Dus inzicht geven in waarom en hoe zorg wordt gecontracteerd, de kwaliteit van zorg wordt gecontroleerd en met zorgpartijen wordt samengewerkt om gezondheid te behouden en verbeteren.”

Ankie: “???”


Door Michiel

Mister social

Over Michiel