Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 12 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Winnaars zorgquiz

Winnaars Zorgquiz aan het woord

25 mrt 2019

Ieder jaar kan heel Nederland voor een nieuwe zorgverzekeraar kiezen. Maar waar moet je dan op letten en hoe werkt de zorg in Nederland eigenlijk? Afgelopen jaar hebben we onze klanten een kijkje in de keuken van de zorg willen geven met onze zorgquiz. Uit de bijna 12.000 inzendingen kwamen 10 winnaars die de quiz het beste hadden gemaakt. Winaars Carmen en Kelly vertellen hoe ze zich hebben voorbereid op onze zorgquiz en hoe we onze klanten nog beter kunnen meenemen in wat er gebeurt in de zorg.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

Pittige vragen

Ditzo: Wat vond je van onze zorgquiz?
 
Carmen: “Een interessante quiz met verschillende pittige vragen. Goed om eens je kennis te testen.”

Kelly: “Ik vond het leuk om te doen. Er zaten vragen bij waarbij je goed moest nadenken.”

Zelf in de zorg werken

Vraag: Hoe kom je aan al die kennis over zorg? Of is die er niet en heb je je hand voor je ogen gehouden tijdens het invullen van de quiz?

Carmen: “Ik werk zelf met patiënten die zorg nodig hebben en die de zorg (gedeeltelijk) vergoed krijgen. Daarom vind ik het extra van belang om er van alles over te weten.”

Kelly: “Ik werk in de gehandicaptenzorg op een groep waarbij medisch veel aan de hand is. Hierdoor kom ik veel in aanraking met de verschillende onderwerpen binnen de zorg. Daarnaast heb ik me geïnformeerd op verschillende websites voor het afsluiten van mijn zorgverzekering. Daarnaast heb ik me geïnformeerd op verschillende websites voor het afsluiten van mijn zorgverzekering.”

Erg belangrijk: Ditzo Pechvogelhulp & Vrije zorgkeuze

Vraag: Leeft het ‘zorgseizoen’ bij jou? Zo ja, op wat voor manier?

Carmen: “Als je bedoelt de laatste 6 weken om over te stappen; ja. Ik kijk altijd naar de nieuwe zorgpremie en kijk niet alleen welke zorgverzekeraar het goedkoopste is, maar ook waar krijg je wat vergoed wat voor mij van toepassing is. Een vrije zorgkeuze vind ik erg belangrijk!”

Kelly: “Ja, op het einde van het jaar lees ik me wel in over de voor- en tegens bij elke zorgverzekering. Dit jaar kwam voor mij weer Ditzo als beste naar voren, mede door de Pechvogelhulp.”

Oeps foutje!

Vraag: Miste je een voor jou belangrijk zorgitem in de zorgquiz? Zo ja, welk onderdeel en waarom is juist dit zorgitem belangrijk voor jou?

Carmen: “De quiz was voor mij compleet! De vraag of het eigen risico voor iedereen verplicht is vond ik wel een instinker…voor kinderen uiteraard niet…oeps foutje!”

Kelly: “Nee, dat kan ik niet zeggen.”

Eigen risico omhoog of omlaag & Leuke manier

Vraag: Hoe kunnen we Nederland een nog beter kijkje in de keuken van de zorgverzekeraar geven?

Carmen: “Ik vond dit een erg leuke manier om de kennis bij iedereen te testen!”

Kelly: “Ik zou het fijn vinden als je makkelijker kan opzoeken wat de kosten zijn voor een consult, bijvoorbeeld in het ziekenhuis. Dan kun je beter beslissen of je het eigen risico op standaard laag zet, of dat je dat jaar voor een hoog eigen risico kan gaan.”


Door Michiel

Mister social

Over Michiel