Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Winterweer op reis

Winterweer op reis: zo kom je goed beslagen ten ijs

23 jan 2020

In Amerika zijn al in oktober kouderecords gesneuveld, in Europa kondigt de winter zich nog steeds niet aan. Het kan zomaar gebeuren dat je op reis alsnog verrast wordt door Koning Winter. Met een goede voorbereiding voorkom je dat je vakantiepret onbedoeld ondersneeuwt.​​​

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

​Je kunt maar beter altijd voorbereid zijn op winterse omstandigheden wanneer je op reis gaat.

1. Warme kleren en winterbanden

Elk jaar gaan 800.000 Nederlanders met de auto op wintersport, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zorg ervoor dat je auto net als jij winterklaar is. Koop een mooi warm skipak voor jezelf, en geef je auto een setje winterbanden. Zo heb je veel meer grip wanneer er sneeuw op de weg ligt. En als je dan toch bezig bent met je banden, check ook gelijk even of ze goed op spanning zijn.

2. Geef je auto ook de tijd om even op te laden

Vakantie is heerlijk. Even weg van de dagelijkse dingen om je accu even lekker op te laden. Controleer voor je op reis gaat ook even of de accu van je auto nog in orde is. De meeste autopech op wintersport komt door een accu die niet goed opgeladen is. De accu ontlaadt namelijk veel sneller wanneer het vriest. Daarnaast laadt hij ook minder snel op. Gebruik daarom je auto als het even kan alleen voor langere afstanden. Bij korte stukjes heb je onvoldoende tijd om je accu goed bij te laden.

3. Een open deur: anti-vries voor je ruitensproeiers 

Het is misschien een open deur, maar zorg ervoor dat je anti-vriesvloeistof in het reservoir voor je ruitensproeiers hebt. Zo voorkom je dat het waterreservoir bevriest en kun je je ruiten goed schoon houden. Is het reservoir toch bevroren? Vul deze dan aan met warm water zodat het ijs smelt. Over deuren gesproken: het kan gebeuren dat je deuren vastvriezen door de kou. We verzamelden eerder 5 handige tips om je bevroren autodeur te lijf te gaan​.

4. Stay cool en blijf warm met een winterweer-survivalkit

Het is handig om altijd een winterweer-survivalkit (3x woordwaarde) in je auto te hebben. Leg bijvoorbeeld één of meerdere dekens (ook voor je medepassagiers) in je auto. Zo houd je jezelf warm wanneer je onverhoopt vast komt te zitten in de sneeuw. En zorg ook dat je altijd wat eten en drinken bij je te hebt en een veger om sneeuw van je auto te kunnen vegen.

5. Goed verzekerd op reis

Het kan natuurlijk gebeuren dat je alle goede voorbereidingen ten spijt, toch een knauw krijgt van Koning Winter. Daarom is het slim voor je op vakantie gaat een doorlopende reisverzekering van Ditzo te sluiten. Bij Ditzo heb je een uitgebreide basisverzekering die je zelf kunt uitbreiden met de aanvullende dekkingen ‘Ongevallen’, ‘Sporten en wintersport’, ‘Hulp en huur vervoermiddel’ en ‘Annulering’.​​


Door Michiel

Mister social

Over Michiel