Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
wisselen van zorgverzekeraar

Bang om te wisselen van zorgverzekeraar? Niet nodig :)

22 dec 2017

We hebben eerder een blog geplaatst met tips waarop je kunt letten bij het vergelijken van zorgverzekeringen. Heb je er inmiddels eens goed voor gezeten, maar vind je het eigenlijk nog wel spannend om echt over te stappen? Dat kunnen wij ons voorstellen, want het gaat tenslotte wel om je gezondheid.

Door Nelleke

Miss content

Over Nelleke
Aan de telefoon en aan berichten die we op Facebook en WhatsApp krijgen, merken we dat mensen zich vooral zorgen maken over de volgende 3 dingen:

  1. Kan ik wel overstappen met mijn gezondheidssituatie?
  2. Kan ik naar elk ziekenhuis?
  3. Hoe kan ik de kosten van het eigen risico zo goed mogelijk verdelen?
We geven je graag antwoorden op deze vragen. Zo hopen we je weer een stuk verder te helpen!
 

1. Kan ik wel overstappen met mijn gezondheidssituatie?

Ja, bij Ditzo altijd. Voor de basisverzekering mag een zorgverzekeraar je nooit weigeren. Als je een aanvullende verzekering wilt, zijn er inderdaad zorgverzekeraars die je eerst een paar vragen over je gezondheid stellen. Bij Ditzo stellen we deze vragen nooit, ook niet bij de aanvullende verzekeringen. Iedereen is welkom!
 

2. Kan ik bij Ditzo naar elk ziekenhuis?

Ja, bij Ditzo kun je zelf kiezen naar welk ziekenhuis je gaat. Met alle ziekenhuizen hebben wij in 2018 een contract of bieden wij contractgarantie. Dat betekent dat je naar ieder ziekenhuis in Nederland kunt zonder dat je de kans loopt dat je moet bijbetalen (natuurlijk blijft het eigen risico wel van toepassing).
 

3. Hoe kan ik de kosten zo goed mogelijk verdelen?

Verwacht je volgend jaar zorgkosten te maken en je verplicht eigen risico van € 385 te moeten betalen? Dan kun je er voor kiezen om alvast maandelijks een deel van je eigen risico te betalen. Je betaalt dan 10 maanden lang € 38,50 bovenop je maandpremie. Je maandelijkse kosten worden dan wel hoger, maar je krijgt niet in een keer een rekening van € 385 als je je eigen risico gebruikt hebt. Zo kun je de kosten spreiden. En blijkt aan het einde van 2018 dat je minder dan € 385 verbruikt hebt? Dan krijg je wat je te veel betaald hebt natuurlijk teruggestort.
 

Overstappen is zo geregeld

Tot slot... zie je op tegen het gedoe van opzeggen? Niet nodig! Overstappen kan bijna niet makkelijker. Het enige dat je hoeft te doen, is bij het sluiten van de Ditzo Zorgverzekering aan te vinken dat wij je oude zorgverzekering mogen opzeggen. En wij doen de rest! Bovendien is het in Nederland zo geregeld dat je niet twee zorgverzekeringen tegelijk kunt hebben, dus het kan nooit gebeuren dat je dubbel verzekerd bent. Dat is vast ook een geruststelling :)

Door Nelleke

Miss content

Over Nelleke