Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

1 miljoen valincidenten per jaar

01 mei 2019

Door de vergrijzing in Nederland neemt het aantal valincidenten onder ouderen schrikbarend toe. 200.000 ouderen in Nederland hebben een groot risico dit jaar een heupfractuur op te lopen. En ook het aantal fatale valincidenten neemt extreem toe de afgelopen jaren. In dit blog lees je hoe groot het probleem is en of dit voorkomen kan worden.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

De harde feiten

• Ieder jaar zijn er 1 miljoen valincidenten onder de ouderen (65-plus)

• Per jaar breken ongeveer 16.000 ouderen in Nederland hun heup, wereldwijd zijn dat er 1,5 miljoen

• 1 op de 4 ouderen overlijdt binnen een jaar na een valincident en 50% wordt minder mobiel

• Grote mentale impact op slachtoffer en omgeving

Valangst

De angst om te vallen vermindert de kwaliteit van het leven. En de kans op vallen neemt toe door deze valangst. Ruim 50% van de zelfstandig wonende ouderen is bang om te vallen. En bijna 40% van de zelfstandig wonende ouderen vermijdt dagelijkse activiteiten vanwege valangst.

Grote mentale impact

De afgelopen 2 jaar hebben we bij Ditzo aandacht besteedt aan mantelzorg en de toenemende vergrijzing in Nederland. Logisch dat een valpartij grote impact heeft op een oudere, maar dus ook op haar/zijn omgeving.

Mantelzorger

Je kunt je ongerust maken als zoon, dochter of zelfs mantelzorger van bijvoorbeeld je ouder. Als je vader of moeder valt kan dat namelijk behoorlijk wat gevolgen hebben. Op latere leeftijd komen ongelukken steeds vaker voor. De balans verslechtert en de botten worden zwakker. Vaak komt het voor dat iemand uren op de grond ligt zonder alarm te kunnen slaan. Met Wolk is dat niet nodig. Wolk is een slimme heupairbag die een val razendsnel weet te detecteren en bescherming biedt tegen de klap op de grond. Niet alleen dat, de heupairbag verstuurt automatisch een alarmsignaal naar een zelf in te stellen contactpersoon: zo hoef jij je geen zorgen te maken dat jouw dierbare lang op een vloer blijft liggen zonder dat je het in de gaten hebt.

Wolk doet zijn werk

Wolk is de onzichtbare heupairbag die zorgt voor een zachte landing als je valt, en zo een heupbreuk helpt voorkomen. Je staat weer op en gaat gewoon door. Wolk doet z’n werk. Ben je nieuwsgierig hoe Wolk werkt? Bekijk dan een demonstratie video van Wolk. Of check de website van de heupairbag.


Door Michiel

Mister social

Over Michiel