Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Reis geboekt naar een 'zika-land'? Lees wat Ditzo vergoedt

27 jan 2016

​Misschien heb je al maanden geleden je reis naar Zuid-Amerika geboekt. En blijkt nu dat daar het zeer besmettelijke zika-virus heerst. Spannend! Helemaal als je zwanger bent. Kun je dan nog kosteloos je reis annuleren? En mocht je ziek worden, worden eventuele medische kosten vergoed?

Door

Het zika-virus wordt verspreid door muggen die geïnfecteerd zijn. Als je gestoken wordt, kun je ziek worden en klachten krijgen als koorts, gewrichtspijn en huiduitslag. Gelukkig verdwijnen deze klachten weer binnen een week en is het virus dus redelijk onschuldig. Maar voor zwangere vrouwen kan het virus ernstigere gevolgen hebben. Het is niet officieel bewezen, maar het lijkt er op dat het hersenbeschadiging bij het kindje kan veroorzaken.
 

Waar heerst het zika-virus?

In Brazilië is nu de grootste uitbraak, maar het virus verspreidt zich snel door heel Zuid-Amerika. De verwachting is dat binnenkort in heel Amerika, behalve Canada en Chili, het virus voorkomt. Ben je zwanger en wil je naar één van deze gebieden reizen? Dan raden wij je sterk aan deze reis nog een keer goed te overwegen.
 

Ik ben zwanger. Kan ik nog kosteloos annuleren?

Heb je een Ditzo Reisverzekering mét de annuleringsdekking? Dan kun je je reis annuleren als jij of je partner zwanger is geworden na het boeken van de reis. Het kan natuurlijk zo zijn dat je wel besluit af te reizen, maar dat je je halverwege je reis bedenkt. En dat je eerder terug wilt naar Nederland. Het annuleren van je (verdere) reis is dan niet gedekt. Vóór je vertrekt, moet je dus besluiten of je je reis wilt annuleren (als je vergoeding wilt).
 

En wat als ik ziek word?

Mocht je in (Zuid-)Amerika het zika-virus krijgen, worden medische kosten die hier het gevolg van zijn vergoed. Bijvoorbeeld als je naar een arts of ziekenhuis moet. Het gaat hierbij om zorgkosten die anders ook via je Ditzo Zorg- en/of Reisverzekering vergoed worden. Mocht je eerder teruggaan naar Nederland omdat je ziek geworden bent, wordt dit niet vergoedt. Annuleringskosten worden alleen vergoed als je tijdens je reis complicaties bij je zwangerschap krijgt (zoals zwangerschapsvergiftiging).
 

Wat krijg je vergoed als je niet zwanger bent?

Als je niet zwanger bent en je annuleert je reis naar Zuid-Amerika, wordt dit niet vergoed. Het virus is voor volwassenen redelijk onschuldig. Maar nog steeds vervelend natuurlijk als je het virus krijgt, je kunt er een week ziek van zijn. Bereid je daarom goed voor door antimuggenmiddel mee te nemen en kleren die je beschermen. Mocht je wel ziek worden en je maakt daardoor medische kosten, wordt dit natuurlijk wel vergoed. Zolang de medische kosten binnen de normale vergoedingen van de Ditzo Zorg- en/of Reisverzekering vallen.
 
Heb je nog vragen na het lezen van dit blog? Neem dan gerust contact met ons op!

Door