Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Zorg mee voor Duncan, Vincent en Steven

19 dec 2014

Ditzo wil bijdragen aan goede zorg. Daarom ondersteunen we een aantal mooie en concrete oplossingen voor jongeren, gezinnen en ouderen. Een daarvan is het project ‘Muziekids’. Je leest hieronder het verhaal van Duncan, Vincent en Steven over sport als medicijn. De verhalen zijn geschreven door Stella Braam.​

Door

​Vincent (23) werd al vader op zijn 15e. Hij gebruikte drugs en sliep op straat. Sport helpt hem zijn leven weer op de rails te krijgen. “Sport is mijn uitlaatklep, afleiding en motivatie,” zegt hij in de woonkamer van Maaszicht, een Rotterdams opvanghuis voor dak- en thuisloze jongeren.


De 19-jarige Steven (schuilnaam) heeft een tijdje rondgedoold. De zwijgzame jongen lacht breeduit als hij zijn 3 medailles toont. “De 10 kilometerloop was zwaar, joh. Maar dat voelt goed: je zet je 100% in. Voetbal? Ik zie het als medicijn.”
Duncan (21) wiens ouders jong zijn overleden trekt zijn bokshandschoenen alvast aan. “Het leukste van boksen is dat je jezelf moet testen: wat kun je aan qua stoten? Als je die spanning aan kunt, kun je heel veel dingen aan. Vroeger was ik een opgewonden standje. Nu veel minder.” En hij heeft een heldere stip aan de horizon: “Profbokser worden.”

Jij kunt ervoor zorgen dat nog meer zwerfjongeren kunnen sporten. Hoe? Steun het project ‘Sport als medicijn’. Ditzo verdubbelt jouw bijdrage. Doe mee en zorg samen met Ditzo ook voor een ander. #Zorgmee! Kijk op Ditzo.nl/zorgmee.


Door