Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
zorgagenda

Data voor in je zorgagenda

​​

Binnenkort wordt de zorgpremie voor 2022 bekendgemaakt. Daarnaast is het handig om te weten wat er de komende maanden precies speelt rondom je zorgverzekering. In dit blog lees je er alles over.​​

Door Michiel

Mister social

Over Michiel
​​

November: Premiebekendmaking voor het komende jaar

Al de zorgverzekeraars hebben tot en met uiterlijk 12 november om de zorgpremie voor het komende jaar bekend te maken.

December: Overstappen zo geregeld

Je gezondheid is je waardevolste bezit. Logisch dat je je zorgverzekeraar dan met zorg uitzoekt. Heb je de ideale zorgverzekering gevonden, maar durf je niet over te stappen? Overstappen is zo geregeld.

Voor 1 januari overstappen

Als je per 1 januari overstapt en je vraagt de zorgverzekering vóór 1 januari aan, dan helpen wij bij de opzegging van je huidige verzekeraar. Geef bij de aanvraag aan dat je gebruikt wilt maken van de overstapservice en wij zorgen voor de opzegging van je huidige zorgverzekering. Hoe makkelijk is dat?!

Na 1 januari overstappen

Als je na 1 januari overstapt moet je zelf je huidige zorgverzekering opzeggen voor 1 januari. Vervolgens heb je wel tot 1 februari de tijd om je aan te melden bij een nieuwe verzekeraar. De verzekering gaat dan met terugwerkende kracht per 1 januari in.

Let op! Elke zorgverzekeraar is door de overheid verplicht om je te accepteren en de vergoeding van je lopende behandelingen en medicijnen over te nemen. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je dubbel verzekerd bent, je nieuwe zorgverzekeraar zegt je oude verzekering voor je op. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over je zorgverzekering.

Januari komend jaar: Je zorgverzekering nog wijzigen?

Weet je dat je tot en met 31 januari komend jaar nog wijzigingen op je zorgverzekering kunt doorgeven? Die gelden dan voor het hele komende jaar. Lees meer over wat de mogelijkheden zijn in ons blog.

Hoe kan ik de eventuele kosten zo goed mogelijk verdelen in het komende jaar?

Verwacht je volgend jaar zorgkosten te maken en je verplicht eigen risico van € 385 te moeten betalen? Dan kun je er voor kiezen om alvast maandelijks een deel van je eigen risico te betalen. Je betaalt dan 10 maanden lang € 38,50 bovenop je maandpremie. Je maandelijkse kosten worden dan wel hoger, maar je krijgt niet in een keer een rekening van € 385 als je je eigen risico gebruikt hebt. Zo kun je de kosten spreiden. En blijkt aan het einde van 2021 dat je minder dan € 385 verbruikt hebt? Dan krijg je wat je te veel betaald hebt natuurlijk teruggestort. Wil je komend jaar gebruik maken van deze regeling? Meld je dan vóór 1 februari komend jaar aan via Mijn Zorgverzekering.​​​


Door Michiel

Mister social

Over Michiel