Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 12 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Zorgkalender

Data voor in je zorgagenda

04 okt 2018

Prinsjesdag is geweest. De dag van de vreemde hoedjes en de dag dat de veranderingen in de basisverzekering van je zorgverzekering bekend zijn gemaakt. Ook is het handig om te weten wanneer wat precies is. In dit blog lees je wat de belangrijke data zijn met betrekking tot je zorgverzekering de komende maanden.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

November 2018: Premiebekendmaking 2019

Al de zorgverzekeraars hebben tot uiterlijk 12 november 2018 om de zorgpremie voor het komende jaar bekend te maken.

Benieuwd naar de premie voor volgend jaar?

Vind je het interessant om onze zorgpremie voor 2019 als eerste te ontvangen? En om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen rond de zorgverzekering voor 2019? Schrijf je dan in om op de hoogte te worden gehouden!

December 2018: Overstappen zo geregeld

Je gezondheid is je waardevolste bezit. Logisch dat je je zorgverzekeraar dan met zorg uitzoekt. Heb je de ideale zorgverzekering gevonden, maar durf je niet over te stappen? Overstappen is zo geregeld.

Voor 1 januari overstappen

Als je per 1 januari overstapt en je vraagt de zorgverzekering vóór 1 januari aan, dan helpen wij bij de opzegging van je huidige verzekeraar. Geef bij de aanvraag aan dat je gebruikt wilt maken van de overstapservice en wij zorgen voor de opzegging van je huidige zorgverzekering. Hoe makkelijk is dat?!

Na 1 januari overstappen

Als je na 1 januari overstapt moet je zelf je huidige zorgverzekering opzeggen voor 1 januari. Vervolgens heb je wel tot 1 februari de tijd om je aan te melden bij een nieuwe verzekeraar. De verzekering gaat dan met terugwerkende kracht per 1 januari in.

Let op! Elke zorgverzekeraar is door de overheid verplicht om je te accepteren en de vergoeding van je lopende behandelingen en medicijnen over te nemen. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je dubbel verzekerd bent, je nieuwe zorgverzekeraar zegt je oude verzekering voor je op. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over je zorgverzekering.

Januari 2019: Je zorgverzekering nog wijzigen?

Weet je dat je tot en met 31 januari 2019 nog wijzigingen op je zorgverzekering kunt doorgeven? Die gelden dan voor het hele jaar 2019. Lees meer over wat de mogelijkheden zijn in het blog van Nelleke.

Hoe kan ik de kosten zo goed mogelijk verdelen in 2019?

Verwacht je volgend jaar zorgkosten te maken en je verplicht eigen risico van € 385 te moeten betalen? Dan kun je er voor kiezen om alvast maandelijks een deel van je eigen risico te betalen. Je betaalt dan 10 maanden lang € 38,50 bovenop je maandpremie. Je maandelijkse kosten worden dan wel hoger, maar je krijgt niet in een keer een rekening van € 385 als je je eigen risico gebruikt hebt. Zo kun je de kosten spreiden. En blijkt aan het einde van 2019 dat je minder dan € 385 verbruikt hebt? Dan krijg je wat je te veel betaald hebt natuurlijk teruggestort. Wil je in 2019 gebruik maken van deze regeling? Meld je dan vóór 1 februari 2019 aan via Mijn Zorgverzekering.


Door Michiel

Mister social

Over Michiel