Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
zorgdata

Data voor in je zorgagenda

28 okt 2019

Prinsjesdag is geweest. De dag dat de veranderingen in de basisverzekering van je zorgverzekering bekend zijn gemaakt. Daarnaast is het ook handig om te weten wat er de komende maanden precies speelt rondom je zorgverzekering. In dit blog lees je er alles over.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

November 2019: Premiebekendmaking 2020

Al de zorgverzekeraars hebben tot uiterlijk 12 november 2019 om de zorgpremie voor het komende jaar bekend te maken.

December 2019: Overstappen zo geregeld

Je gezondheid is je waardevolste bezit. Logisch dat je je zorgverzekeraar dan met zorg uitzoekt. Heb je de ideale zorgverzekering gevonden, maar durf je niet over te stappen? Overstappen is zo geregeld.

Voor 1 januari overstappen

Als je per 1 januari overstapt en je vraagt de zorgverzekering vóór 1 januari aan, dan helpen wij bij de opzegging van je huidige verzekeraar. Geef bij de aanvraag aan dat je gebruikt wilt maken van de overstapservice en wij zorgen voor de opzegging van je huidige zorgverzekering. Hoe makkelijk is dat?!

Na 1 januari overstappen

Als je na 1 januari overstapt moet je zelf je huidige zorgverzekering opzeggen voor 1 januari. Vervolgens heb je wel tot 1 februari de tijd om je aan te melden bij een nieuwe verzekeraar. De verzekering gaat dan met terugwerkende kracht per 1 januari in.

Let op! Elke zorgverzekeraar is door de overheid verplicht om je te accepteren en de vergoeding van je lopende behandelingen en medicijnen over te nemen. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je dubbel verzekerd bent, je nieuwe zorgverzekeraar zegt je oude verzekering voor je op. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over je zorgverzekering.

Januari 2020: Je zorgverzekering nog wijzigen?

Weet je dat je tot en met 31 januari 2020 nog wijzigingen op je zorgverzekering kunt doorgeven? Die gelden dan voor het hele jaar 2020. Lees meer over wat de mogelijkheden zijn in ons blog.

Hoe kan ik de eventuele kosten zo goed mogelijk verdelen in 2020?

Verwacht je volgend jaar zorgkosten te maken en je verplicht eigen risico van € 385 te moeten betalen? Dan kun je er voor kiezen om alvast maandelijks een deel van je eigen risico te betalen. Je betaalt dan 10 maanden lang € 38,50 bovenop je maandpremie. Je maandelijkse kosten worden dan wel hoger, maar je krijgt niet in een keer een rekening van € 385 als je je eigen risico gebruikt hebt. Zo kun je de kosten spreiden. En blijkt aan het einde van 2020 dat je minder dan € 385 verbruikt hebt? Dan krijg je wat je te veel betaald hebt natuurlijk teruggestort. Wil je in 2020 gebruik maken van deze regeling? Meld je dan vóór 1 februari 2020 aan via Mijn Zorgverzekering.


Door Michiel

Mister social

Over Michiel