Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Zorgeloos op vakantie

​Vakantie is heerlijk om even de dagelijkse zorgen achter je te laten. Ga daarom goed voorbereid op reis. Zodat je op je vakantiebestemming niet alsnog in de stress schiet. We zetten wat tips op een rijtje. Fijne vakantie!

Door

1. Haal op tijd je vaccinaties
Ga je naar het buitenland en heb je daarvoor reisvaccinaties nodig? Regel ze op tijd! Bij Ditzo kun je ook gebruik maken van de thuisvaccinatie. Meld je online aan. Vaccinaties worden vergoed op onze aanvullende verzekeringen ZortBeter en ZorgBest.

2. Regel een medische verklaring of medicijnenoverzicht
Slik jij of je kinderen medicijnen? Ga op tijd bij je apotheek langs voor een overzicht van je medicijnen. Herin staan alle gegevens over het medicijngebruik bij elkaar. Makkelijk als je in het buitenland een apotheker of een arts nodig hebt. In sommige landen heb je voor pijnstillers of ADHD-medicijnen een medische verklaring  nodig. Controleer van tevoren of dit ook voor jou geldt.

3. Sluit een reisverzekering af
Met je zorgverzekering zijn je medische kosten voor spoedeisende zorg in het buitenland gedekt op basis van wat de behandeling in Nederland kost. Omdat in het buitenland de kosten regelmatig hoger zijn dan hier, is het verstandig een reisverzekering af te sluiten die ook spoedeisende zorg dekt. Om onaangename financiële verrassingen achteraf te voorkomen.

4. Neem je Ditzo zorgpas mee!
Je Ditzo zorgpas is ook je Europese gezondheidskaart (EHIC) en geeft je recht op medische zorg in het buitenland. Zo voorkom je dat je zorgkosten zelf voor moet schieten. Op je zorgpas staat ook ons alarmnummer voor medische noodgevallen.

5. Download deze 3 handige apps

EHIC-app: alles over je Europese zorgpas
In deze app vind je informatie over de EHIC, maar ook alarmnummers, vergoedingen voor zorg in het buitenland en meer. De app is beschikbaar in 24 talen. 

EHBO-app van het Rode Kruis
Een medisch noodgeval in je omgeving? Met de EHBO-app heb je de juiste instructies altijd op zak. Van brandwond tot aanvallen, van vergiftiging tot verstuiking. Meer over de EHBO-app.

Gezondheidsnet Medisch Woordenboek voor op reis
De app bevat een woordenboek (van en naar Nederlands, praktische zinnen voor bij arts en apotheek, nuttige geneesmiddeleninformatie en biedt de mogelijkheid persoonlijke gegevens, zoals nood- en verzekeringsnummers, op te slaan. De app is in zes talen verkrijgbaar: Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans en Turks.

Door