Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
100% vrije zorgkeuze

Zo zorgt Ditzo dat je zelf je zorgaanbieder kunt kiezen

24 nov 2017

De Consumentenbond trok na de bekendmaking van de zorgpremies half november aan de bel: de 4 grote zorgverzekeraars hebben de contracten met de zorgaanbieders nog niet volledig afgerond. Maar dat is geen reden tot paniek. Want bij Ditzo heb je in 2018 gewoon vrije zorgkeuze. Dat garanderen we. Waarom dat zo is, leggen we je natuurlijk graag uit.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

Goed inkoopbeleid houdt zorg betaalbaar en goed

Een goed inkoopbeleid verbetert niet alleen de kwaliteit en de betaalbaarheid van zorg, maar regelt ook dat onze verzekerden zonder gedoe terecht kunnen bij de arts of de zorginstelling die ze nodig hebben. Wanneer we zorg inkopen maken we goede prijsafspraken met zorgaanbieders. Zo houden we de zorg betaalbaar en kunnen we de premie laag houden. Daarnaast maken we afspraken over hoe we samen de kwaliteit van de zorg kunnen borgen en verbeteren.

Je zorgverzekering bestaat uit duizenden contracten met zorgaanbieders

We benaderen zorgaanbieders om zorg bij hen in te kopen. Dit gaat om duizenden contracten, omdat we graag zo veel mogelijk zorgaanbieders willen contracteren. In de contracten maken we afspraken over onder andere de prijs, de kwaliteit en toegankelijkheid van zorg. Op deze manier garanderen we de kwaliteit en betaalbaarheid van zorg (en dus een betaalbare premie), maar ook dat onze verzekerden zonder gedoe bij zorgaanbieders terecht kunnen. Het liefst willen we alle contracten rond hebben voor we de premie bekend maken. Maar vanwege de hoeveelheid en de complexiteit van sommige contracten zijn wij bij sommigen nog bezig deze af te sluiten.

Al in de lente van 2017 startten we bij Ditzo met de zorginkoop voor 2018. Daarom hebben we nu met het overgrote deel van de zorgaanbieders al een contract. Zodra we een contract hebben met een zorgaanbieder, krijgt deze in de Ditzo Zorg-app en in onze Zorgzoeker​ de status ‘Gecontracteerd 2018’.

Geen gevolgen voor je vrije zorgkeuze

Dat het afspreken van contracten wat langer duurt, heeft geen gevolgen voor je vrije zorgkeuze. Bij Ditzo kun je bij alle ziekenhuizen, huisartsen en tandartsen in Nederland terecht. Check! Maar hoe zit dat met de overige zorgaanbieders?

Met de zorgaanbieders die we voorgaande jaren hebben gecontracteerd, proberen we ook voor 2018 contracten te sluiten. Wanneer dit nu nog niet helemaal rond is, dan geven we voor ziekenhuizen “contractgarantie”. Dit betekent dat je als verzekerde er vanuit kunt gaan dat we er alles aan zullen doen om een contract te sluiten. Wanneer dit niet lukt garanderen we dat je in 2018 gewoon bij deze zorgaanbieders terecht kan. Als je zorgbehandeling binnen de dekking van je zorgverzekering valt, dan vergoeden we het tarief van het ziekenhuis volledig. Het kan natuurlijk zijn dat je een deel vanuit je (verplichte) eigen risico betaalt.

Zie je jouw zorgaanbieder nog niet in onze Zorgzoeker staan?

Neem dan contact met ons op, zodat we kunnen kijken of we voor de komende jaren een contract kunnen sluiten. Als we nog geen contract met deze zorgaanbieder hebben gesloten, vergoeden we de zorg tegen het door ons vastgestelde maximale tarief. Dit is het gemiddelde tarief dat wij ook hebben afgesproken met zorgverleners waarmee wij wel een contract hebben. Op deze manier weet je zeker dat je je vrije zorgkeuze blijft behouden. De exacte vergoedingen kun je op onze website vinden. En op onze Zorgverzekeringskaart vind je een overzicht van de belangrijkste kenmerken van onze verzekering.

​​

Door Michiel

Mister social

Over Michiel