Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Myrthe kan weer praten door te zingen

03 sep 2015

​“Ik ben Myrthe, ik ben 16 jaar en ik hou van Muziekids, ik hou van zingen”. Zo begint het filmpje over Myrthe, een mooi meisje van 16 jaar. Dankzij muziektherapeut Christel van Muziekids kunnen we Myrthe weer verstaan. Want Myrthe kon door een hersenbeschadiging na een ernstig ongeluk amper nog praten. Christel leerde Myrthe weer duidelijk te spreken door met haar te zingen.

Door

Muziektherapeut Christel werkt bij de Guus Meeuwis Muziekids Studio in Tilburg. Stichting Muziekids is een van de 9 kleinschalige zorginitiatieven die Ditzo dit jaar, samen met klanten en niet-klanten, via het project #zorgmee heeft gefinancierd. Christel heeft Myrthe geholpen om weer op een duidelijk volume en met meer intonatie te praten. Dat deed ze door met Myrthe te gaan zingen. Myrthe hield erg van de musical Tarzan en kende alle liedjes uit haar hoofd. Eerst kon ze moeilijk meedoen, maar nu kan ze al een heel liedje zingen. Myrthe heeft er zichtbaar lol in en dat laat ze ook in het filmpje zien.

Stichting Muziekids realiseert muziekstudio’s in ziekenhuizen voor kinderen tot 18 jaar. Zij helpen kinderen bij hun herstel na een operatie of een ongeluk. Door het zelf maken en beluisteren van muziek voelen de kinderen zich beter en zijn ze gelukkiger. Dit kan bijdragen aan een versneld herstel. Muziek geeft afleiding en troost. Het bewijs daarvoor wordt dagelijks geleverd in de  Guus Meeuwis Muziekids Studio in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.

Bekijk het filmpje over Myrthe.


Door