Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Dankzij Pension Singelzicht hebben zwerfjongeren een toekomst

08 okt 2015

Je bent dak- of thuisloos en aan het zwerven op straat. Je slaapt nu eens bij een vriend of kennis, dan weer in een opvangcentrum; Nederland kent naar schatting 9.000 zwerfjongeren tussen de 17 en 23 jaar die dagelijks in dit schuitje zitten. Pension Singelzicht is een stichting waar deze jongeren terechtkunnen. Via het project #zorgmee heeft Ditzo dit kleinschalige zorginitiatief financieel gesteund. 

Door

Sport als medicijn

Gelegen in het hartje van Utrecht is het pension een veilige thuishaven voor 25 jongens en meisjes met diverse problemen. Naast 24-uurs zorg en begeleiding is er veel aandacht voor sport. Want sporten wordt hier gezien als een medicijn; als een middel om een positiever zelfbeeld te krijgen en een positiever toekomstbeeld.
 

Uitlaatklep

David de Boer, begeleider bij de stichting met een achtergrond van sportinstructeur, vertelt dat jongeren door te sporten hun frustraties kunnen loslaten. Zo vertelt hij over een jongen die al uit verschillende instellingen was gezet wegens agressief gedrag. Onder begeleiding van David is hij aan het boksen geslagen waardoor hij een stuk rustiger is geworden. Hij heeft nu ruimte in zijn hoofd om over zijn problemen te praten. En hij zit weer rustig in de klas, waardoor het heel goed gaat met zijn opleiding.
 

Grenzen verleggen

En sporten heeft meer voordelen. Je leert samenwerken, grenzen verleggen en je ontdekt dat je meer kunt dan je denkt. Singelzicht is dan ook blij dat ze met behulp van Ditzo de sportactiviteiten heeft kunnen uitbreiden. Zo hebben dit jaar 7 jongens en meisjes de marathon van Rotterdam kunnen lopen. Een enorme sportieve prestatie natuurlijk! En ook goed voor het zelfvertrouwen. David kreeg laatst nog een Whatsapp van een van de jongens. Of hij de foto met zijn behaalde medaille van de marathon nog eens wilde doorsturen. Kon hij opscheppen op een verjaardag. Dat gevoel van trots is heel belangrijk voor hun ontwikkeling. En een grote stap richting normaal functioneren in de maatschappij. Want uiteindelijk is dat het doel van Singelzicht. Na gemiddeld een verblijf van 10 maanden kunnen jongeren vaak doorstromen naar Begeleid Wonen of kunnen ze op zichzelf gaan wonen.
 
Meer weten? Bekijk hier ons filmpje over Singelzicht.

Door