Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Aanvullende dekkingen inboedelverzekering​

​Wat is verzekerd?

Naast de basisdekkingen van de Ditzo Inboedelverzekering​ kun je ook de volgende aanvullende dekkingen kiezen.​​​

 

Verhuur

Verhuur je (een gedeelte van) je woning en wil je dat je inboedel dan ook verzekerd is? Kies dan voor de dekking ‘Verhuur’. Verhuur je 1 tot 3 kamers, kies dan voor de optie ‘maximaal 3 kamers’. Verhuur je je gehele woning, kies dan voor de optie ‘Gehele woonhuis’.

Je bent verzekerd als:

  • er een schriftelijke of digitale huurovereenkomst is tussen jou en de huurder waaruit blijkt wie de huurder is.
  • je zelf in het woonhuis woont, wanneer je kamers verhuurt
  • je verhuurt aan 1 persoon of 1 gezin, wanneer je je hele woonhuis verhuurt​

Je bent alleen verzekerd als je de kamers of het hele woonhuis niet langer dan 17 weken per jaar verhuurt. Als het hoofddoel van de woning is om deze te (gaan) verhuren zien wij dit als zakelijk gebruik. In dat geval is er geen dekking voor verhuur.

Glas

Je bent verzekerd voor vervanging en noodzakelijke voorzieningen wanneer de ramen in je woonhuis kapot zijn. Deze dekking is alleen mogelijk als het om een huurwoning gaat. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico, dan geldt dit niet voor de aanvullende dekking glas.

Sieraden tot € 10.000

Herstel of vervanging van je sieraden. Dit zijn sieraden, horloges, riemen en andere kostbaarheden die zijn gemaakt om op of aan het lichaam te dragen. Standaard is € 6.000 meeverzekerd. Met deze aanvullende dekking heb je dus een extra dekking van € 4.000.

Mobiele elektronica

Je mobiele elektronica is verzekerd:

  • zowel binnen als buiten je huis in Nederland
  • voor schade door plotselinge en onvoorziene gebeurtenissen, zoals schade door vallen en stoten, diefstal of vernietiging. Let op: verlies is niet meeverzekerd

Onder mobiele elektronica verstaan we: mobiele telefoons, smartphones, mobiele computers zoals tablets en laptops, mobiele geluidsdragers en accessoires zoals koptelefoons, gehoorapparaten, mobiele navigatie, smartwatches, smartglasses, mobiele DVD-spelers en accessoires en mobiele spelcomputers.

Bijzondere bezittingen boven € 15.000

Standaard zijn je bijzondere bezittingen verzekerd tot € 15.000 euro. Wil je meer zekerheid? Kies er dan voor om dit maximum bedrag te verhogen naar € 20.000, € 30.000 of € 40.000.

Onder bijzondere bezittingen verstaan we: verzamelingen, kunst, antiek, foto-, film-, beeld-, audio- en videoapparatuur en beeld- en geluidsdragers, computers, muziekinstrumenten, duiksport-, parachute-, golf- en hengelsportuitrusting en medische apparatuur.

Kostbaarheden verlies en buitenshuis

Met de dekking ‘Kostbaarheden verlies en buitenshuis’ ben je in en buiten je huis overal ter wereld verzekerd voor verlies of schade aan je kostbaarheden. Je kunt kiezen voor een maximumbedrag van € 7.500, € 15.000 of € 25.000.

Onder kostbaarheden verstaan we: sieraden (exclusief brillen), verzamelingen, kunst, antiek, foto- en filmapparatuur, muziekinstrumenten, een duiksport- paardensport-, parachute-, golf- en hengelsportuitrusting en medische apparatuur (exclusief gehoorapparaten). Mobiele elektronica (zoals een smartphone) vallen niet onder kostbaarheden.​​​

​​​