Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

​Je Ditzo verzekering opzeggen?

​Overweeg je je Ditzo verzekering op te zeggen? Dat vinden we jammer, want we zijn erg blij met je als klant. Wist je trouwens dat Ditzo in 2018 voor de 4e keer de Beste Service Award van reviewsite Opiness heeft gewonnen? Wil je toch echt opzeggen? Lees hieronder meer over het opzeggen van je zorgverzekering en/of andere verzekering(en).

Je zorgverzekering opzeggen

Als je wilt overstappen naar een andere verzekeraar kun je per 1 januari je Ditzo Zorgverzekering opzeggen. Je moet er dan wel voor zorgen dat we uiterlijk 31 december je opzegging ontvangen hebben. Je kunt je opzeggen heel eenvoudig doorgeven in Mijn Zorgverzekering via het tabblad 'Wijzigen'. Sluit je voor 1 januari een zorgverzekering af bij een andere verzekeraar? Dan kun je vaak gebruik maken van de opzegservice van je nieuwe verzekeraar. Het is verplicht om vóór 1 februari een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Als je tussen 1 januari en 1 februari je zorgverzekering afsluit, gaat deze met terugwerkende kracht in per 1 januari.
 
Wijzigen wij gedurende het (kalender)jaar de polisvoorwaarden? Dan heb je de mogelijkheid om je zorgverzekering op te zeggen. De wijzigingen moeten in dit geval niet voortkomen uit de artikelen 11 tot en met 14 van de Zorgverzekeringswet
 

Je andere verzekering(en​) opzeggen

Je sluit bij ons een verzekering af die na het eerste jaar dagelijks opzegbaar is per de maandelijkse verlengdatum. Bijvoorbeeld: is je verzekering ingegaan per 01-06-2017 en geef je op 15-06-2018 een opzegging door? Dan stoppen wij je verzekering per 01-07-2018.

De verzekering is ook tussentijds te beëindigen, wanneer je geen belang meer hebt bij de verzekering. Denk hierbij bij een woonhuisverzekering aan verkoop van de woning of bij een autoverzekering aan verkoop van de auto.

Hoe kun je opzeggen?

Als je je verzekering wil opzeggen, dan kan dat via Mijn Ditzo​. Log in en ga naar de betreffende verzekering en klik onderaan op 'Naar opzeggen'. Je opzegging is dan direct geregeld en eventueel te veel betaalde premie wordt zo snel mogelijk op je rekeningnummer teruggestort. In enkele gevallen hebben wij meer informatie nodig voor de opzegging. In dat geval nemen we binnen 5 werkdagen contact met je op om de opzegging door te nemen.

Opzeggen en je autoverzekering

Ga je jouw auto inruilen voor een nieuwe? Dan kun je het kenteken op je huidige autoverzekering wijzigen. Dit kan heel eenvoudig via Mijn Ditzo. Log in, ga naar de betreffende autoverzekering en wijzig daar het kenteken. Geef ook aan per wanneer je de auto gaat omruilen. Op de aangegeven datum zijn allebei de auto's verzekerd. Je kunt de nieuwe auto dus gewoon ophalen met je huidige auto. De dag erna is het oude kenteken niet meer verzekerd. Je hoeft verder niets te doen.

Komt er geen nieuwe auto of wordt de nieuwe auto ergens anders verzekerd? Dan heb je een vrijwarings-, schorsing- of sloopbewijs nodig om de autoverzekering op te zeggen. Vraag hier dus dus altijd om bij verkoop of schorsing van je auto. Je kunt dan de verzekering opzeggen per de datum die op het bewijsje staat. Krijg je een boete voor een verkeersovertreding voor deze auto, dan is dit document het enige bewijs dat de auto niet meer op jouw naam staat, bewaar het daarom goed.

Opzeggen na overlijden

Onze oprechte deelneming. We wensen je veel sterkte en staan klaar om je te helpen. Bij overlijden van een verzekerde, kunnen de verzekeringen beëindigd worden per datum van overlijden. Heb je toegang tot Mijn Ditzo van de verzekerde, dan kun je de verzekeringen daar opzeggen.

Is er geen toegang tot Mijn Ditzo, of moeten de verzekeringen op een andere naam blijven doorlopen? Neem dan contact met ons op, zodat we dit in orde kunnen maken. ​​​​​​​