Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Wat is de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering?

Wil je je nabestaanden financiële zekerheid bieden als je vroegtijdig komt te overlijden? Dan kies je voor de a.s.r. Overlijdensrisicoverzekering. Binnen de minimale en maximale looptijd beslis je zelf voor hoe lang je jouw verzekering afsluit.

​​​​​

Je bepaalt de looptijd zelf

Wanneer je de a.s.r. Overlijdensrisicoverzekering afsluit, bepaal je zelf de periode die je verzekert. Je kunt daarbij een looptijd kiezen tussen de 1 en 50 jaar. Wil je hierbij hulp? Je adviseur denkt graag met je mee, zodat je de looptijd kiest die bij jouw persoonlijke situatie past.

Minimale en maximale looptijd

Bij a.s.r. is de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering minimaal 1 jaar en maximaal 50 jaar. Alle tussenliggende looptijden zijn in hele jaren mogelijk. Wel is de termijn afhankelijk van je leeftijd.

Leeftijdsgrens

De overlijdensrisicoverzekering loopt bij a.s.r maximaal tot je de leeftijd van 75 jaar hebt bereikt. De hoogste leeftijd waarop je de verzekering bij ons kunt afsluiten, is 70 jaar. Sluit je de a.s.r. Overlijdensrisicoverzekering af als je 70 bent? Dan is de looptijd dus maximaal 5: tot je 75 jaar bent.

Wanneer eindigt je verzekering eerder?

Als je de verzekering afsluit, dan spreken we samen af tot welke datum je verzekerd bent. Maar er zijn natuurlijk situaties waarin je verzekering al eerder eindigt, bijvoorbeeld:

  • bij één verzekerde: als de verzekerde overlijdt of;
  • bij twee verzekerden: als één van de verzekerden overlijdt of als beide verzekerden op hetzelfde moment overlijden. Heeft de verzekering een dekking na overlijden van de langstlevende dan eindigt de verzekering nadat beide verzekerden zijn overleden.
  • als wij jouw verzekering beëindigen. Dat doen wij alleen bij fraude, opzettelijke misleiding of als je je premie niet betaalt
  • door opzegging van de verzekeringnemer(s)

Meer informatie

a.s.r. geeft online uitleg en antwoord op allerlei vragen. Heb je vragen over de looptijd van jouw ORV of andere vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.