Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

​Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering keert nabestaanden een vooraf afgesproken bedrag uit als (1 van) de verzekerde(n) voor een bepaalde datum overlijdt. Zo zorg je ervoor dat jouw partner of kinderen bijvoorbeeld de woonlasten of studiekosten kunnen blijven betalen.

Voorkom financiële problemen

Met de a.s.r. Overlijdensrisicoverzekering laat je je partner of gezin verzorgd achter als je vroegtijdig komt te overlijden. Dit is heel verstandig als je gezin afhankelijk is van jouw inkomen. Zo zorg je ervoor dat jouw gezinsleden hun levensstandaard niet hoeven aan te passen als je overlijdt.

Een voorbeeld: je wilt voorkomen dat je kinderen niet kunnen afstuderen als jij overlijdt. Daarom sluit je samen met je partner een overlijdensrisicoverzekering af op jouw leven. Als jij overlijdt, dan krijgt jouw partner een bedrag uitgekeerd. Daarmee kan je partner de studiekosten van jullie kinderen blijven betalen.

Wiens leven verzekeren?

Je mag natuurlijk zelf bepalen wiens leven je verzekert. Je kunt je eigen leven verzekeren, dat van je partner of van allebei. Je kunt alleen personen verzekeren die bij het afsluiten van de verzekering:

  • minimaal 18 jaar en maximaal 70 jaar zijn
  • in Nederland wonen
  • in Nederland belasting betalen

Wie ontvangt een uitkering?

Als je de verzekering afsluit, spreek je met ons af wie de uitkering bij overlijden krijgt. Je partner of kinderen. Ook mag je meerdere personen aanwijzen. In dat geval betalen wij de volledige uitkering aan de eerste persoon die op uw polis staat.

Meer informatie over de overlijdensrisicoverzekering

We geven online uitleg en antwoord op allerlei vragen. Wil je meer weten over wat een overlijdensrisicoverzekering is of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.