Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

​Rechtsbijstand aanvragen​

​Heb je een Ditzo Rechtsbijstandverzekering en een (dreigend) conflict? Op deze pagina kun je alles lezen over het aanvragen van rechtsbijstand.

Rechtsbijstand aanvragen via DAS

Ditzo werkt met DAS samen voor het aanbieden van rechtsbijstand. Heb je een conflict, dan kun je rechtsbijstand rechtstreeks aanvragen via DAS. Het conflict moet over jezelf gaan of over de personen die je hebt meeverzekerd. Je krijgt dan juridische hulp zoals dat in je polis en in de polisvoorwaarden staat. Wil je alleen juridisch advies? Bel dan met de juridische adviesdesk van DAS op telefoonnummer 020 - 651 8815. De openingstijden van de adviesdesk zijn maandag t/m donderdag van 08.00 - 20.00 uur en vrijdag van 08.00 - 17.30 uur. Wil je direct een conflict aanmelden? Doe dit dan online via: www.das.nl/klantenservice/zaak-aanmelden​ 

Eenmalig juridisch advies

Als je nog geen conflict hebt, maar het dreigt wel te ontstaan, kun je eenmalig telefonisch advies aan DAS vragen. Het dreigende conflict moet dan wel gaan over iets dat onder de dekking van je rechtsbijstandsverzekering valt. De modules die je hebt zie je terug in Mijn Ditzo en op je polisblad. Op basis van de informatie die je deelt met DAS, geven zij je juridisch advies.

Rechtsbijstandverzekering in natura

Met de Ditzo Rechtsbijstandverzekering krijg je van DAS hulp in natura, maar wat houdt natura eigenlijk in? Dit betekent dat je geen schadevergoeding krijgt, maar dat je wordt geholpen door middel van rechtshulp. Dit kan bestaan uit juridisch advies, bemiddeling of het starten van een rechtszaak. Er wordt door DAS een jurist of advocaat ingeschakeld die je helpt bij het conflict.

Wil je graag een rechtsbijstandverzekering aanvragen?

Heb je nog geen rechtsbijstandverzekering en twijfel je of een rechtsbijstandverzekering nodig is? Een aantal dingen kunnen de kans op een conflict vergroten, zoals vaak verhuizen of van baan wisselen. Met de Ditzo Rechtsbij​standverzekering heb je de keuze uit verschillende modules, zodat je het op jouw situatie kunt afstemmen!