Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Waarom onze rechtsbijstand-verzekering?​

Precies verzekeren wat je nodig hebt

Je kunt bij Ditzo zelf kiezen wat je nodig hebt. Je hebt keuze uit verschillende modules , zoals de module Verkeer & Vakantie, Persoon & Familie, Werk en de module Fiscaal & Vermogen. En je kunt altijd een module aan- of uitzetten.

Geen eigen risico

Je hebt geen eigen risico. Behalve als je een eigen advocaat kiest in een procedure waar geen verplichte procesvertegenwoordiging nodig is. Je hebt dan een eigen risico van € 250.

Geen wachttijd

Wachttijd is een periode na het afsluiten van de verzekering waarin je nog geen dekking hebt. Bij de Ditzo Rechtsbijstandverzekering heb je geen wachttijd. Dit betekent dat je vanaf de ingangsdatum direct dekking hebt. Tenzij je tijdens het afsluiten van je verzekering al wist of kon weten dat je juridische hulp nodig zou hebben.

Er is één uitzondering: heb je een mediator nodig bij een echtscheidingsconflict? Dan krijg je alleen hulp als je de module Persoon & Familie 3 jaar of langer hebt meeverzekerd.

Adviesservice: eenmalig telefonisch advies bij dreigend conflict

Heb je nog geen conflict, maar dreigt dat wel te ontstaan? En gaat dit over iets wat binnen je verzekering valt? Dan kun je hierover eenmalig telefonisch advies aanvragen. Dit advies baseren we op de informatie die jij telefonisch aan ons doorgeeft.

Wie zijn verzekerd?

Je sluit de verzekering af voor jezelf en/of je gezinsleden. Maar ook je ouders, schoonouders en de au pair zijn verzekerd als zij bij jou in huis wonen. En ga je op reis, dan zijn je reisgenoot en nabestaanden voor wie je een erkende zorg- of onderhoudsplicht hebt ook meeverzekerd. Heb je de module Verkeer & Vakantie meeverzekerd, dan zijn ook de bestuurder en de inzittenden die met jouw toestemming (mee)reizen in jouw voer- of vaartuig meeverzekerd.

Module Verkeer & Vakantie

Heb je een auto met alleen WA-dekking dan is de module Verkeer & Vakantie heel handig. Heb je schade aan je auto door toedoen van een ander, dan hoef je de andere partij niet zelf aansprakelijk te stellen. En heb je 2 auto's dan is deze module vaak voordeliger dan een extra rechtsbijstanddekking op beide auto's. Want de extra dekking geldt voor alle vaar- en voertuigen die jij bezit.​​​​​