Klantenservice

De Ardanta Uitvaartverzekering​

De Ardanta Uitvaartverzekering verandert moeiteloos mee met jouw wensen. Want niets blijft zoals het was. Ook jouw leven niet. Daarom kun je jouw verzekering altijd weer aanpassen aan nieuwe fases in je leven. Dat geeft rust voor jou en jouw nabestaanden. Je houdt zelf de regie. Meer informatie over de kenmerken van de uitvaartverzekering lees je hieronder.

Uitvaartverzorging door wie je wilt

Je hebt vrije keuze in uitvaartverzorging. Belt de nabestaande het meldnummer bij overlijden, 0800 33 33 000 (24 uur per dag bereikbaar)? Dan schakelen wij de uitvaartverzorger naar keuze in.

Verzekerd bedrag laten meestijgen met kosten

Je kunt ervoor kiezen om het verzekerde bedrag automatisch jaarlijks mee te laten stijgen met de kosten. De premie wordt dan ook hoger.

Ardanta keert snel uit

Na overlijden keert Ardanta zo snel mogelijk uit wanneer zij een bericht van de nabestaanden ontvangen.

Zelf kiezen hoe lang je premie betaalt

Je kunt zelf kiezen hoeveel jaren je premie wilt betalen.

Wil je dat de uitkering naar de begunstigde of naar de uitvaartverzorger gaat?

Je kunt kiezen of je de uitkering aan een begunstigde of aan de uitvaartverzorger wilt laten uitkeren.

Kinderen meeverzekeren tot 21 jaar

Kinderen zijn tot 21 jaar meeverzekerd tot het hoogst verzekerde bedrag van één van de ouders. Lees ook hoe en wanneer levenloos geboren kinderen zijn verzekerd.

Emotionele nazorg voor kinderen tot 18 jaar

Als een kind tot 18 jaar emotionele hulp nodig heeft als een gezinslid overlijdt, dan biedt Ardanta emotionele hulp aan tot een waarde van € 500.

Je kunt een uitvaart verzekeren tot € 20.000

Bij Ardanta kun je de uitvaart voor minimaal € 1.000 tot maximaal € 20.000 verzekeren. Het is belangrijk dat jouw verzekeringsbedrag niet te laag is, maar wij vinden het ook belangrijk dat je je niet te hoog verzekert.

Twee gezondheidsvragen bij het aanvragen

Bij het aanvragen van een nieuwe verzekering stellen wij slechts twee gezondheidsvragen: Lijdt of leed u de afgelopen 5 jaar aan een aandoening? En gebruikt u medicijnen?

Premiebetaling zoals je dat zelf wilt

Als je online een verzekering afsluit, dan kun je alleen kiezen voor betaling per maand of per jaar. Wil je de betaling direct op een andere manier regelen? Neem dan contact op met jouw adviseur of rechtstreeks met Ardanta.

Flexibiliteit tot en met 75 jaar

Je kunt de uitvaartverzekering aanpassen of afsluiten tot en met je 75ste. Hoe jonger je bent bij het afsluiten, hoe lager de premie in verhouding is. En het voordeel is dat je direct voor het volledige bedrag bent verzekerd. Ben je ouder dan 75 jaar? Dan kun je wel een koopsom afsluiten.​​​

Verzekering omzetten in nieuwe verzekering? Premiebetaling of verzekering stopzetten?

Een uitvaartverzekering heb je tot aan je overlijden. Ook als je geen premie meer hoeft te betalen, dan blijf je verzekerd. Besluit je om de premiebetaling eerder te stoppen, de verzekering af te kopen of om te zetten in een nieuwe verzekering? Dan is dat wel mogelijk. Hier zijn altijd kosten aan verbonden. Lees hier de actueel geldende kosten​.

Laat je goed adviseren, voordat je een verzekering premievrij maakt, afkoopt of omzet in een nieuwe verzekering.

Meer informatie

Meer informatie over alle kenmerken van de uitvaartverzekering vind je op de website van Ardanta​.