Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

​Aanvullende dekkingen woonhuisverzekering​​​

​Kies naast de basis- of allriskdekking eventueel nog aanvullende dekkingen die passen bij jouw situatie.
 

Glas

Met deze aanvullende dekking krijg je de kosten vergoed van het vervangen van je gebroken ruiten door brand, ontploffing en blikseminslag (basisdekking) én alle andere van buiten komende, onverwachte en onvoorziene gebeurtenissen. We laten de gebroken ruiten vervangen door glas van dezelfde kwaliteit en we verrichten het noodzakelijke schilderwerk. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico, dan geldt dit niet voor de aanvullende dekking glas

Zonnepanelen

Heb je zonnepanelen en wil je dat deze ook meeverzekerd zijn met de woonhuisverzekering? Kies dan voor de dekking ‘Zonnepanelen’. Let op: zonnepanelen zijn alleen meeverzekerd als ze ‘aard- en nagelvast’ aan het woonhuis bevestigd zijn.

Verhuur

Verhuur je (een gedeelte van) je woning en wil je dat je inboedel dan ook verzekerd is? Kies dan voor de dekking ‘Verhuur’. Verhuur je 1 tot 3 kamers, kies dan voor de optie ‘maximaal 3 kamers’. Verhuur je je gehele woning, kies dan voor de optie ‘Gehele woonhuis’.

Je bent verzekerd als:

  • er een schriftelijke of digitale huurovereenkomst is tussen jou en de huurder waaruit blijkt wie de huurder is.
  • je zelf in het woonhuis woont, wanneer je kamers verhuurt
  • je verhuurt aan 1 persoon of 1 gezin, wanneer je je hele woonhuis verhuurt.
 

Je bent alleen verzekerd als je de kamers of het hele woonhuis niet langer dan 17 weken per jaar verhuurt. Als het hoofddoel van de woning is om deze te (gaan) verhuren zien wij dit als zakelijk gebruik. In dat geval is er geen dekking voor verhuur.