Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Snurken en altijd moe? Misschien heb je apneu​

Heb je vaak het gevoel dat je moe wakker wordt? Snurk je luid? Word je wakker met een droge mond of pijnlijke keel? Dat kan er allemaal op duiden dat je apneu hebt.

​​

Wat is apneu?

Apneu is een relatief onbekende aandoening, waarbij de ademhaling tijdens de slaap regelmatig stopt. Iedereen heeft in zijn slaap wel eens een ademstop, maar dat levert voor de meeste mensen geen problemen op. Bij mensen met apneu komen ademstops soms wel zestig keer per uur voor en kunnen ze tot twee minuten duren. Het lichaam krijgt hierdoor te weinig zuurstof, waarop het reageert met een ‘word wakker’-reflex (arousal). Tijdens een arousal worden apneupatiënten niet echt wakker, dus hebben ze er ’s ochtends geen idee van dat ze slecht geslapen hebben. Erg vervelend dus.

Apneu komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. En het komt vooral voor bij mensen die 45 tot 65 jaar oud zijn. Waarschijnlijk heeft ongeveer 1 op de 100 mensen apneu. Het is niet precies bekend hoe vaak het voorkomt, omdat het niet altijd wordt ontdekt.

Meer informatie over apneu vind je op de website van Thuisarts.nl

Wil je weten of je apneu hebt? Doe dan de zelftest.

Hoe kan Ditzo jou helpen?

Wij hebben speciaal voor onze klanten met een verhoogd risico op apneu een traject ingekocht bij een aantal klinieken die hierin gespecialiseerd zijn. Deze klinieken bieden je:

  • Snelle hulp. Waar je voor een slaaponderzoek in het ziekenhuis tot wel 8 weken moet wachten kun je bij de door ons geselecteerde klinieken meteen terecht.
  • Gemak. De slaaponderzoeken bij de door ons geselecteerde klinieken worden bij je thuis uitgevoerd. Geen gedoe dus in het ziekenhuis, maar je kunt gewoon in je eigen bed onderzocht worden.
  • Goede hulp. Doordat de klinieken gespecialiseerd zijn in apneuklachten en dit niet ‘erbij doen’ ben je verzekerd van goede hulp.​

Wij hebben de volgende klinieken (lijst wordt binnenkort uitgebreid) voor je geselecteerd:

Erg belangrijk!

Bespreek eerst je klachten met je huisarts. Vindt hij of zij ook dat je nader onderzocht moet worden? Overleg dan met je huisarts de opties bij een van bovenstaande klinieken en vraag om een doorverwijzing.​​