Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Wat bedoelen wij met een duurzame zorgverzekering?​​​​​​​​

Bij de dingen die we doen, kijken we altijd vooruit. En stellen we ons de vraag: Is wat we doen houdbaar op de lange termijn? Zo kiezen we ervoor om te beleggen in initiatieven die een positieve impact hebben op o.a. klimaat, mensenrechten en gezondheid. Dankzij het duurzame beleggingsbeleid van a.s.r. staan we in de Eerlijke Verzekeringswijzer 2022 van Eerlijke Geldwijzer​ (een initiatief van o.a. Oxfam Novib, Milieudefensie) bovenaan op het gebied van duurzaamheid.​

Daarnaast heeft ook Sustainalytics ons opnieuw uitgeroepen tot meest duurzame verzekeraar ter wereld (uit een lijst van 293 verzekeraars!) Met deze score horen we zelfs bij de 1% meest duurzame ondernemingen op aarde. Zo zijn we dus al goed bezig en op de duurzame weg.

​​​

Op deze 3 thema’s kunnen wij echt impact hebben

Duurzaamheid is een breed thema. We willen niet alleen goed voor de aarde zorgen, maar ook voor elkaar. We willen bijdragen aan een leefbare en goed werkende samenleving voor de lange termijn.

Om zoveel mogelijk impact te maken, richten we ons op drie kernthema’s:
Klimaatverandering & energietransitie

Om van onze eigen gezondheid te kunnen genieten, hebben we óók een gezonde wereld nodig. Door minder CO2 en afval te produceren, houden we onze planeet een stuk gezonder!


 

Vitaliteit & duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid, wat is dat eigenlijk? Simpel gezegd betekent het dat je de dingen die je doet – zoals je werk – op de lange termijn kunt blijven doen. We hebben natuurlijk allemaal wel eens een dag dat we even geen zin hebben om te werken. Maar als je gedwongen langdurig thuis komt te zitten kan dat grote negatieve gevolgen hebben voor jezelf en je omgeving.
​​

Financiële zelfredzaamheid & inclusie

De basis van een zorgverzekering is het solidariteitsbeginsel. Dit betekent dat we samen de kosten dragen voor elkaars zorg. Daar werken we aan in onze producten en diensten, en dit doen we ook via andere maatschappelijke initiatieven.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​