Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

De duurzame zorgverzekering​​​

Een zorgverzekering met een scherpe premie, die ook nog eens goed is voor mens, dier en planeet. Je vindt deze zorgverzekering bij ons! De VBDO doet jaarlijks onderzoek naar het best ontwikkelde duurzame beleggingsbeleid. En Ditzo (onderdeel van a.s.r.) stond in 2019 met stip op de eerste plaats! Ook zijn we koploper in de Eerlijke Verzekeringswijzer. Dit is een initiatief van onder andere Amnesty International, Milieudefensie en de Dierenbescherming. Wat ons de duurzame zorgverzekeraar maakt en wat dit inhoudt lees je op deze pagina.

Wat maakt onze zorgverzekering nou duurzaam?

Wat houdt een duurzaam beleggingsbeleid eigenlijk precies in? En wat heeft ons beleggingsbeleid te maken met jouw premie? We leggen het je hieronder aan de hand van voorbeelden uit.

Duurzaam Ditzo 966-543.png

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Ditzo Goede Keuze
Naturapolis
€ 115,50
​​​​​​​

Ons duurzame beleggingsbeleid

De reden dat we tot 1 van de meest eerlijke verzekeraars zijn uitgeroepen komt door ons duurzame beleggingsbeleid. Dit zit zo: je betaalt maandelijks of jaarlijks een bedrag voor je zorgverzekering aan ons. Van het totale bedrag wat wij ontvangen gebruiken wij het grootste deel om zorgvergoedingen uit te keren. Daarnaast reserveren we een bedrag wat we beleggen. En dat is nou net wat ons de duurzame zorgverzekeraar maakt!

We investeren niet in wapens of de tabaksindustrie, maar wél in groene energie, nieuwe medicijnen en kinderonderwijs. Ditzo vindt namelijk dat beleggingen moeten bijdragen aan een betere wereld en het terugdringen van CO2-uitstoot. Hiermee willen we Nederland verzekeren van een duurzame toekomst. Kies je voor onze duurzame zorgverzekering, dan help jij hier dus aan mee!

Hieronder vind je 3 belangrijke punten uit ons duurzame beleggingsbeleid:

  • We investeren in de recyclingindustrie, want grondstoffen worden steeds schaarser
  • We benoemen vrouwen en kinderen expliciet in ons mensenrechtenbeleid
  • We stellen eisen aan het beleid dat een bedrijf heeft voor bedrijven waar mee wordt samengewerkt

Duurzame zorg

Naast maatschappelijk verantwoord beleggen is er ook nog iets anders wat ons de duurzaamste zorgverzekeraar maakt. Wij zetten ons samen met anderen in voor de verduurzaming van zorg. Maar wat houdt dit eigenlijk precies in?

De zorg voor patiënten komt altijd op de eerste plaats bij zorgverleners. Daarnaast wordt ook duurzaamheid steeds belangrijker. Zo zijn er bijvoorbeeld ziekenhuizen die tegenwoordig 100% groene stroom afnemen, energiezuinige verlichting toepassen en afval duurzaam verwerken. Daarnaast komt er steeds meer aandacht voor een gezonde werk- en leefomgeving voor zorgpersoneel en patiënten. Maar ook wij als duurzame zorgverzekeraar en jij als verzekerde kunnen in actie komen voor duurzame zorg! Hieronder lees je hoe.

Samen tegen verspilling van medicijnen

Verspilling van medicijnen zorgt voor hogere gezondheidskosten en medicijntekorten. Daarbij heeft het grote impact op het milieu. Dit komt door de verspilling van grondstoffen, de CO2-uitstoot tijdens het productieproces en het vernietigen van overbodige medicijnen. Gelukkig zijn er steeds meer manieren om verspilling tegen te gaan! Gebruik je zelf medicijnen? Download dan eenvoudig en gratis de MedApp.

Is het tijd om je medicijnen in te nemen? Dan stuurt de medicijnwekker van MedApp je automatisch een herinnering. Ook krijg je een seintje als je medicijnen bijna op zijn, en bestel je herhaalrecepten eenvoudig via de app. Dit voorkomt verspilling en dat scheelt in de portemonnee. Niet alleen in die van jou, maar ook in die van de overheid. Jaarlijks wordt namelijk voor minimaal 100 miljoen euro aan medicijnen weggegooid.

Duurzame zorgverzekeringen vergelijken

Ook bij vergelijkingswebsite Independer is duurzaamheid een grotere rol gaan spelen. Zo kun je zorgverzekeringen tegenwoordig naast prijs of dekking ook op duurzaamheid vergelijken. Bij zorgvergelijker Zorgwijzer is het niet mogelijk om op duurzaamheid te vergelijken. Wel hebben ze in een artikel de meest duurzame zorgverzekeringen voor je op een rijtje gezet.

Auteur en blogger Jelle Derckx stuitte tijdens zijn onderzoek op het artikel van Zorgwijzer. Hij koos uiteindelijk voor een verzekering bij Ditzo, de duurzame zorgverzekering. Volgens Jelle is niemand te klein om een verschil te maken, en daar sluiten wij ons volledig bij aan. Waarom hij precies voor ons heeft gekozen lees je op zijn blog growthinkers.

Benieuwd hoe wij ons nog meer inzetten voor duurzaamheid?

Er zijn nog veel meer manieren hoe a.s.r. (waar Ditzo onderdeel van is) zich inzet voor duurzaamheid. Zo zit ons hoofdkantoor bijvoorbeeld in één van de meest energiezuinige gebouwen van Nederland. En onze CO2-uitstoot? Die compenseren we met het planten van bomen via stichting Trees for All.

Wil je weten wat a.s.r. nog meer doet? Bekijk dan de pagina duurzaam ondernemen.

Kiezen voor Ditzo betekent kiezen voor de duurzame verzekeraar van Nederland

Ditzo biedt jou naast de zorgverzekering alle verzekeringen die je nodig hebt. Van Aansprakelijkheid tot Zorg, van Auto tot Woon, alles onder 1 dak. Sluit ook deze bij de duurzame verzekeraar van Nederland, en krijg extra voordeel met ons Voordeelpakket. Hoe meer producten, hoe meer voordeel. Je voordeel kan wel oplopen tot € 100 per jaar.​​​