Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 12 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Meest gestelde vragen over de digitale huisarts​

Algemeen

​​

W​aarom biedt Ditzo dit aan?

Ditzo gelooft erin dat je gezonder en gelukkiger bent als je snel en goed antwoord kan krijgen op vragen over jouw gezondheid, op een moment dat het jou uitkomt en op een manier die bij jou past. De Digitale Huisarts met de online omgeving van Gezond.nl helpen daarbij.

​​Wat is er zo nieuw/beter/anders aan deze digitale huisarts?

Nog niet alle huisartsen in Nederland bieden de mogelijkheid aan om te chatten of te videobellen. Bij deze digitale huisarts is dat juist het uitgangspunt. Zo hoef je niet onnodig te reizen naar een huisartsenpraktijk. En het zorgt ervoor dat je gemakkelijker contact met de huisarts kan hebben vanuit de plek die jij prettig vindt. Of dat nu thuis is, op je werk of onderweg.

Zijn mijn gegevens veilig?

Jouw medische gegevens zijn alleen zichtbaar voor jou en voor de zorgverlener waarmee je spreekt. Alleen jij hebt toegang via DigiD en Gezond.nl houdt zich aan de wet- en regelgeving op het gebied van privacy, zoals vastgelegd in de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Heeft Ditzo inzage in mijn medische gegevens?

Nee. De verzekeraar kan en mag nooit jouw medische gegevens inzien. Alleen jij en je zorgverlener hebben toegang tot jouw medische gegevens. Ditzo heeft ook op geen enkele manier invloed op jouw behandeling.

Waarom kan ik alleen inschrijven als ik in Utrecht woon? Ik woon ergens anders.

Dan is er bij jou in de buurt nog geen praktijk die is aangesloten op Gezond.nl. We vinden het belangrijk dat je de zorg krijgt die je nodig hebt. Soms is het nodig om naar de praktijk te gaan en dan is het fijn als deze bij jou in de buurt is.

Wat als ik van verzekeraar wissel?

Dat is geen probleem. Met elke verzekering kun je bij deze huisarts blijven en de online diensten blijven gebruiken.

Wat als ik na inschrijving weer van huisarts wil wisselen?

Dat is geen probleem. Docline regelt dan de veilige overdracht van je gegevens naar de nieuwe huisarts. Als de nieuwe huisarts niet is aangesloten bij Gezond.nl vervallen de mogelijkheden die Gezond.nl biedt voor online zorg.

Meer over de Digitale Huisarts

Hoe kan ik me inschrijven bij Gezond.nl?

Met DEZE (link) kun je je inschrijven. Hiermee word je geregistreerd bij Gezond.nl en schrijf je je in bij de huisartsenpraktijk in de buurt die is aangesloten op Gezond.nl. In de stad Utrecht is dat huisartsenpraktijk Docline bij stadion Galgenwaard. Docline regelt jouw overschrijving van je huidige huisarts naar deze praktijk. Je hoeft hier verder niets voor te doen.

Welke huisartsen werken bij Gezond.nl?

De huisartsen die zijn aangesloten bij Gezond.nl hebben een normale huisartsenpraktijk. Het enige verschil is dat ze zijn aangesloten op het portaal van Gezond.nl. Daardoor zijn er veel meer online mogelijkheden om contact te hebben met jouw huisarts.

Heb ik altijd te maken met dezelfde huisarts?

Zodra je via Gezond.nl bent ingeschreven bij een aangesloten praktijk word je gekoppeld aan een vaste huisarts op die praktijk. Als je een afspraak maakt voor overdag (via videobellen of op de praktijk) kun je altijd kiezen voor je eigen huisarts.

’s Avonds of in het weekend spreek je de waarnemende huisarts. Dat kan een andere huisarts zijn, maar deze waarnemer heeft toegang tot alle informatie die nodig is om jou goed te helpen.

Kan ik ook nog steeds de huisarts op de praktijk zien als ik dat wil?

Ja. Als jij dat wil, of als de huisarts dat nodig vindt kan je altijd een afspraak maken op de praktijk. We vinden het belangrijk dat je de zorg krijgt die je nodig hebt en die bij je past.

Op welke dagen en tijden kan ik de digitale huisarts bereiken?

Online zorg is: videobellen met de huisarts en chatten. Zorg op de praktijk is: een afspraak op de praktijk zelf.​

Op werkdagen:

08.00 tot 17.00 | Online zorg en op de praktijk

17.00 tot 21.00 | Online zorg

In de weekenden en op feestdagen:

09.00 tot 12.00 | Online zorg​