Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Eigen bijdrage geneesmiddelen tot maximaal € 250

In het regeerakkoord heeft het kabinet afspraken gemaakt over de eigen bijdrage voor geneesmiddelen. De eigen bijdrage geldt niet voor alle geneesmiddelen. Het regeerakkoord houdt in dat er vanaf 2019 een maximum eigen bijdrage voor geneesmiddelen geldt. Dit betreft € 250 per kalenderjaar. Deze afspraak geldt voor alle zorgverzekeraars.

Wat betekent dit voor mij als verzekerde?

Het maximumbedrag van € 250 eigen bijdrage voor geneesmiddelen betaal je zelf. De kosten boven de € 250 worden verrekend met het eigen risico. Dus: Heb je je eigen risico nog niet opgebruikt? Dan komen de bijbetalingen voor je geneesmiddelen boven de € 250 alsnog voor jouw rekening als eigen risico. Als jij je eigen risico al bereikt hebt dan hoef je geen geld terug te betalen. Voor geneesmiddelen die vallen onder het ‘voorkeursbeleid’ betaal je bij Ditzo geen eigen risico.

Extra informatie over eigen risico en eigen bijdrage

MijnOmgeving

Je kunt je eigen risico-stand terugvinden in je MijnOmgeving. Vanaf het eerste kwartaal 2019 geldt dat ook voor je eigen bijdrage van geneesmiddelen.

Rijksoverheid.nl

Op de website van de Rijksoverheid is een pagina met informatie over de eigen bijdrage voor medicijnen​ ingericht.

Medicijnkosten.nl

Op de overheidswebsite medicijnkosten.nl kun je informatie vinden over de vergoeding van geneesmiddelen. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoeveel bepaalde geneesmiddelen kosten en of er een eigen bijdrage geldt voor een bepaald geneesmiddel.

Reglement Farmaceutische Zorg

Wil je meer informatie over onze voorwaarden met betrekking tot geneesmiddelen? Bekijk dan onze pagina met alle reglementen​.