Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 12 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat

Ontspannen met een Dagje Wellness

21 jan 2020

Door al onze drukke planningen vergeten we vaak even lekker te ontspannen en uit te rusten. Vaak is de week zo voorbij. Een dagje wellness zorgt ervoor dat je weer helemaal tot rust komt. Hoe? Dat leggen wij je graag uit!

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

Wil je meteen gebruik maken van deze actie? In Mijn Zorgverzekering vind je een link naar de kortingscode.


Wie al eerder een dagje wellness heeft beleefd, zal dit ongetwijfeld herkennen. Aan het eind van de dag ben je helemaal ‘rozig’. Hoe kan het dat je pas echt tot rust komt in een wellnessresort? Een dagje wellness zorgt voor de aanmaak van endorfine. Dat is dat fijne stofje wat er mede voor zorgt dat je een gelukzalig gevoel krijgt. Hierdoor voel je je helemaal voldaan.

Daarnaast ontspant je lichaam tijdens een dagje wellness, maar is het tegelijkertijd ook hard aan het werk om alle temperatuurswisselingen aan te kunnen. Doordat je lichaam hier onbewust erg druk mee is, krijg je minder snel de kans om te piekeren over kleine alledaagse dingetjes. De heftige temperatuurswisselingen zorgen ervoor dat je spieren na een rondje sauna moeten uitrusten. En de rustperiodes in een rondje sauna zorgen er weer voor dat je alle spanningen loslaat. Daarnaast ben je volledig afgesloten van de drukke buitenwereld. Geen laptop, telefoon of tv. Heerlijk!

Maar wie dacht dat een dagje wellness alleen maar ontspannend is, heeft het mis. Het is namelijk ook erg gezond! Zo heeft het een regulerende invloed op je bloeddruk, je kunt vrijer ademen, het verbetert je weerstand en je lichaam wordt ‘schoongespoeld’. En nog een pluspunt: het maakt je ook nog eens slimmer.

Bloeddruk

In de sauna daalt je bloeddruk. Door de warmte verwijden je bloedvaten waardoor het bloed meer ruimte heeft om te stromen. Tijdens het afkoelen gebeurt het tegenovergestelde. Door de kou vernauwen je bloedvaten weer, waardoor je bloeddruk langzaamaan stijgt.

Vrijer ademen

Een bezoek aan de sauna zorgt ervoor dat slijmvliezen tot wel zeven keer zo sterk worden doorbloed als normaal. Hierdoor wordt de ingeademde warme saunalucht zodanig afgekoeld dat deze te verdragen is voordat het uiteindelijk in de longen terechtkomt. De oververhitte ademhalingsspieren ontspannen hierdoor en zullen de luchtpijpvertakkingen verwijden, zodat je merkt dat je vrijer kunt uitademen.

Weerstand

We kennen het gevoel allemaal: zodra het buiten wat kouder wordt, voel je je iets kwetsbaarder. Je bent sneller verkouden of veel mensen in je omgeving worden ziek. Door regelmatig naar de sauna te gaan, verbeter je je weerstand. Op die manier raakt je lichaam namelijk gewend aan de wisselende temperaturen, waardoor je minder vatbaar bent voor kou. Nog een voordeel: je kunt beter tegen de hitte in de zomer.

Schoonspoelen

Tijdens een Dagje Wellness wordt je lichaam van binnen- en buiten goed gereinigd. Tijdens een rondje sauna verlies je al snel een liter tot anderhalve liter vocht en afvalstoffen. Dit vul je natuurlijk aan door goed te drinken. Op die manier wordt je lichaam als het ware 'schoongespoeld'. Door te zweten wordt je huid van binnenuit gereinigd. Hetgeen wat overblijft is een hele zachte huid!

Slimmer

De sauna zorgt ervoor dat het stofje acetylcholine vrijkomt. Deze neurotransmitter verbetert de informatiestroom tussen de afzonderlijke zenuwcellen in de hersenen. Het geheugen wordt erdoor beter en je denkt sneller.


Heb jij je tas al klaarstaan?


Waar vind je de kortingscode?

In Mijn Zorgverzekering vind je een link naar de kortingscode.

De inhoud van deze pagina is niet afkomstig van Ditzo en is rechtstreeks afkomstig van de partners. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die voortvloeit uit de inhoud en het gebruik van de informatie, aangeboden diensten en/of producten op deze pagina.


Door Michiel

Mister social

Over Michiel