Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Psychologische hulp zonder wachtlijst​

Op Welshop.nl vind je direct online psychische hulp bij diverse zorgaanbieders. Professionele behandeling zonder wachtlijst, waar en wanneer jij wilt, 100% vergoed door je zorgverzekeraar.

Hoe werkt online zorg en is het wat voor mij?

Een online behandeling werkt vrijwel hetzelfde als een reguliere behandeling. Je hebt direct contact met je behandelaar, maar dan via bijvoorbeeld de webcam of camera van je mobiel. En je gaat aan de slag met oefeningen die helpen om je klachten te verminderen, je behandelaar ondersteunt je hierbij. Daarnaast kun je een afspraak maken voor een gratis wegwijsgesprek bij Welshop.

Verwijzing

Heb je psychische klachten en kom je er zelf niet uit? Maak dan een afspraak met je huisarts. Bespreek welke klachten je hebt en welke invloed die klachten hebben op jouw dagelijks leven, en dat je daar hulp bij nodig hebt. Samen met de huisarts bekijk je welke hulp het beste bij je past. Als je zelf al een idee hebt kun je dat aangeven.

Vergoeding zorgverzekeraar

Als je online behandeling via Welshop wilt, is het in de meeste gevallen voldoende als je huisarts je verwijst naar een aanbieder van Geestelijke Gezondheidszorg. Waar nodig kan de verwijzing achteraf aangepast worden. De zorgverzekeraars (kunnen) vergoeden als je huisarts je heeft doorverwezen.

Aanmelden via Welshop

Als je een verwijzing hebt kun je je via Welshop aanmelden voor een online behandeling. De door jou gekozen aanbieder neemt dan zo snel mogelijk contact met je op om kennis te maken. De aanbieder zorgt daarna dat alles administratief goed afgehandeld wordt met je zorgverzekeraar. Indien nodig neemt de aanbieder daarover nog contact met je op.

Meer over Welshop

Door lange wachtlijsten in de Geestelijke Gezondheidszorg is het vaak erg lastig om snel gepaste hulp te vinden. Op Welshop vind je zorg van zorgaanbieders waar je direct terecht kunt. Welshop is een landelijk initiatief van GGzE in Eindhoven. Een onafhankelijk platform dat je in staat stelt zelf te kiezen hoe je wilt werken aan je mentale gezondheid. Zo bieden we jou direct hulp en verkorten we de wachtlijsten in de zorg.

Ik heb een vraag

Voor vragen over online zorg kun je altijd terecht bij de Medisch Adviesgroep van a.s.r. via onze contactpagina of Welshop.

Nieuwsgierig geworden? Ga naar Welshop.