Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Hasselback bietjes​​​​​​​

Rode bieten zijn erg lekker en gezond. Zo bevatten rode bieten enorm veel vitaminen, mineralen en andere gezonde stofjes. Door ze ‘hasselback’ te serveren zien ze er extra feestelijk uit.​​

​​
​​
 
  • 4 personen
  • 30+ minuten
  • bijgerecht

Ingrediënten

  • voorgekookte bietjes
  • appelazijn
  • honing
  • olijfolie
  • verse tijm
  • pecannoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Haal de bakplaat uit de oven en bedek deze met bakpapier.
  2. Pak de bietjes één voor één en laat ze goed uitlekken. Snijd de bietjes tot halverwege in plakjes, dit heet hasselback. Leg ze vervolgens op de bakplaat.
  3. Tip: Wil je alle bietjes even diep insnijden? Gebruik dan twee pollepels. Leg de bietjes daar tussenin en snijd met het mes tot je de pollepel raakt. Zo krijgt ieder bietje een even diepe inkeping.

  4. Meng een scheutje olijfolie, met een scheutje honing en een scheutje azijn. Mix dit geheel goed door en voeg wat verse tijm blaadjes toe. Besprenkel de bietjes met het mengsel. Doe de bietjes in de oven voor een half uur.
  5. Serveer de bietjes op een mooie schaal en garneer met wat honing, fijngehakte pecannoten en takjes tijm.
​​​