Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Bloemkoolpuree met pijnboompitjes en tijm​​​​​​​

​​

Bij een traditioneel kerstdiner kan de aardappelpuree niet ontbreken. Met dit recept heb je een heerlijk en gezond alternatief gemaakt van bloemkool.

​​
​​
 
  • 4 personen
  • 30+ minuten
  • bijgerecht

Ingrediënten

  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 hele bloemkool
  • 3 el zure room
  • peper en zout naar smaak

Garnering

  • peterselie naar smaak
  • 40 g pijnboompitjes
  • 40 g oude kaas snippers

Bereiding

  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg het bouillon blokje toe. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes, dit komt niet heel precies, want je pureert de bloemkool daarna.
  2. Kook de bloemkool totdat het prikgaar is en haal het daarna van het vuur. Giet de bloemkool af en laat het goed uitlekken. Dit is belangrijk, anders wordt de puree te nat.
  3. Doe de bloemkool weer terug in de pan en pureer het tot een gladde massa. Gebruik hiervoor een staafmixer. Als de bloemkool gepureerd is voeg je 2 à 3 el zure room, peper en zout toe.
  4. Doe de puree in een mooie serveerschaal en strijk het glad. Dit kan met een spateltje of met de achterkant van een lepel.
  5. Nu is het tijd om de bloemkoolpuree te garneren. Hak de peterselie fijn en rooster de pijnboonpitjes in een pannetje. Bestrooi de puree met peterselie, pijnboonpitjes en oude kaas snippers.

Tip

Wil je de bloemkoolpuree vegan maken? Gebruik dan lactose vrije zure room en een vegan alternatief voor strooikaas, of laat de strooikaas helemaal weg.