- 4 personen
- 30+ minuten
- bijgerecht
Ingrediënten
Garnering
Bereiding
- Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg het bouillon blokje toe. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes, dit komt niet heel precies, want je pureert de bloemkool daarna.
- Kook de bloemkool totdat het prikgaar is en haal het daarna van het vuur. Giet de bloemkool af en laat het goed uitlekken. Dit is belangrijk, anders wordt de puree te nat.
- Doe de bloemkool weer terug in de pan en pureer het tot een gladde massa. Gebruik hiervoor een staafmixer. Als de bloemkool gepureerd is voeg je 2 à 3 el zure room, peper en zout toe.
- Doe de puree in een mooie serveerschaal en strijk het glad. Dit kan met een spateltje of met de achterkant van een lepel.
- Nu is het tijd om de bloemkoolpuree te garneren. Hak de peterselie fijn en rooster de pijnboonpitjes in een pannetje. Bestrooi de puree met peterselie, pijnboonpitjes en oude kaas snippers.
Tip
Wil je de bloemkoolpuree vegan maken? Gebruik dan lactose vrije zure room en een vegan alternatief voor strooikaas, of laat de strooikaas helemaal weg.